Bilirkişilik başvuru süreci yaklaşıyor. E Devlet’in bir hizmeti olan Uyap vatandaş portalı üzerinden gerçekleşecek olan bilirkişilik başvurularının tarihi her yıl farklılık gösteriyor. e-Devlet’te Adalet Bakanlığı’nın sunduğu hizmetler bölümünden ‘elektronik imza’ veya ‘mobil imza’ ile giriş yapacakları UYAP Bilirkişi Portal Girişi'nden işlemlerini gerçekleştirecek. Başvurusu kabul edilen 24 saat eğitim alacak. Peki, bilirkişilik başvuruları ne zaman? UYAP vatandaş portalına nasıl giriş yapılır?
#Bilirkişilik BaşvuruArabuluculuk sınavı nedir, ücret tarifesi açıklandı mı? Arabulucu nasıl olunur? sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. Adalet Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde konu hakkında detaylara yer verildi. İşte merak edilen soruların yanıtları
#Arabuluculuk Sınavı NedirArabuluculuk sınavı başvuruları ile ilgili açıklama yapıldı. Arabuluculuk sınavı 2022 yılında 4 Aralık tarihinde düzenlenecek. Sınava girmek isteyenlerin ön başvurularını belirtilen tarihler aralığında tamamlayacaklar. Ön başvurular, elektronik ortamda, e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle yapılacak. Peki, arabuluculuk sınavı başvurusu ne zaman yapılacak?
#Arabuluculuk SınavıAdalet Bakanlığı'na bağlı Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından başvuruları alınan arabuluculuk sınavı için bekleyiş devam ediyor. Başvuruları geçerli olan ve 2019 arabuluculuk sınavlarına hazırlanan adaylar, bir yandan da arabuluculuk sınav tarihini araştırıyor. Peki, arabuluculuk sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte, arabuluculuk yazılı sınavına yönelik bilgiler.
#Arabuluculuk Sınavı Ne ZamanÜlkemizde tam 40 iş kolunda 35 bin bilirkişi var. Mali müşavirinden avukatına, özel güvenliğinden tekstilcisine pek çok alanda bilirkişilik yapılabiliyor. Bir meslek değil, bir kamu hizmeti ama uzmanlığını konuşturanlar, bu işten ek bir gelir de elde edilebiliyor. Hatta işin içine hazırlanan özel mütalaalar da girince ciddi kazançlar elde edenler de var. 24 Kasım’da değişen Bilirkişilik Kanunu ile artık bilirkişi olmak için o meslekte 5 yıl uzmanlık ve temel bilirkişi eğitimi alma şartı aranacak. Bu sayede bilirkişilik daha kurumsallaşacak.
#BilirkişiAdalet Bakanlığınca hazırlanan ve Bakanlar Kurulunca da benimsenen Yargı Reformu Strateji Taslağı'na göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), “objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık temelinde, geniş tabanlı temsil esasına göre yeniden yapılandırılması” öngörülüyor. Bu doğrultuda HSYK'nın kararlarına itiraz yolu da açılıyor.