Yoğurdun keşfedilmesini her ülke kendine göre yorumlar ve yoğurdun ilk o ülkeden çıktığını ileri sürerler. Fakat yoğurt nerede keşfedilmiş olursa olsun, yoğurdun Batıya tanıtılmasında ve bugünkü popüler ve ticari ürün haline gelmesinde Bulgaristan önemli bir rol oynadı. Hatta yoğurdun bileşimini ilk ortaya koyan bilim insanı sütü yoğurda dönüştüren bakteriye ‘laktobasil bulgarikusadı’ adını verdi. İşte yoğurdun dünyaya tanıtılması…
#YoğurtHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversite yönetim kurulu toplantı odasında geniş bir kadroyla hem şehri, hem üniversiteyi konuştuk.
#AnkademiKars’a tek tük gelen gezginler genellikle kaleyi, hamamı, Rus evlerini ve Ani’yi görüp evlerine döner. Halbuki bilmezler ki ilkbahar ve yaz aylarında kentin doğası, Türkiye’nin diğer bölgelerinde tadamayacağınız güzellikleri, özgürlüğü ve heyecan verici vahşiliği sunar.
İklimler değişiyor, yağışlar azalıyor, son bilmemkaç yılın en sıcak kışı gibi haberler tam kayak tutkunlarının hevesini kaçırıyordu ki, yeni yıl kar yağışıyla birlikte geldi. Evet bir ay kadar yolunu gözletmişti ama gelmişti. Şimdi Türkiye’nin her yanındaki kayak merkezleri, misafirlerini bembeyaz cennet manzaralar eşliğinde neşeyle ağırlıyor.