Diğer virüs yazılımcılarının idolü, antivirüs araştırmacılarının ise bir numaralı düşmanıydı. Kodladığı virüsler sadece bilgisayarlara büyük zarar vermekle kalmadı, yeni nesil için de çok tehlikeli bir yolun taşlarını döşedi. Peki kimdi o? Neden bunu yapıyordu?
#Dark AvengerBir dönemin en tanınmış teknoloji zenginlerinden biri, İspanya'da bir cezaevi hücresinde hayatına son verdi. Annesiz büyüyen, dayakçı babası 15 yaşındayken intihar eden bu adamın hayatı da skandallar ve garipliklerle doluydu...
#John McafeeInstagram birkaç ülkede beğeni sayısını gizlemeyi denemişti, sonunda tercihi kullanıcılara bıraktı. Influencer Rachel Araz bu seçenekle herkesin artık daha özgür paylaşım yapacağını düşünüyor. Peki, sadece arkadaşınızın fotoğrafını paylaşabildiğiniz, beğeni ve takipçi sayısının olmadığı ‘Poparazzi’nin popülerleşmesi ne anlama geliyor?
#YazarBilgisayar kullanılırken bazı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Özellikle de bazı virüslerin bilgisayara bulaşmaması için de çeşitli önlemler alınmalıdır. Bu önlemler sayesinde bilgisayara virüs bulaşma olasılığı da düşebilir. Bazı kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarın performansını düşürürken sistem hatalarına da neden olur. Malware nedir ve nasıl temizlenir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Malware Nedir Ve Nasıl Temizlenir?Son beş ayda hayatımızın ortasına yerleşen virüsler aslında tarih boyunca insanlığın başının belası olmuş… Milattan önce yaşamış firavunların mumyalarında bile rastlanabilen ve Latince ‘zehir’ anlamına gelen virüslerin varlığı ancak 17. yüzyılda keşfedilebildi. Peki bunun, günümüzün bilgisayar virüsleriyle ne ilgisi var? Son zamanlarda artan şiddet olayları pandeminin yarattığı gerginliğin kalıcı bir etkisi mi? İşte yanıtlar…
#Gazetehaberleri15 Temmuz'da internet bedava mı olacak sorusu, GSM operatörlerinin reklamlarında yer alan ifadelerin ardından vatandaşların araştırdığı konu oldu. 15 Temmuz'da internetin ücretsiz olup olmadığını araştıran binlerce vatandaş, soluğu internette aldı. Peki, 15 Temmuz Pazar günü internet bedava mı olacak? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#15 TemmuzDijital cihazları hedef alan virüsler, artık yaşadığımız çağın olağan bir gerçeğine dönüşmüş durumda. Ancak 1983’ten önce böyle bir kavram yoktu. ‘Bilgisayar virüsü‘ adını ABD’li matematikçi ve bilim adamı Professor Len Adleman'a borçluyuz. Adleman, ‘bulaşıcıdır ve çoğalır‘ tespitini yaptıktan sonra bu ismi koymaya karar veriyor.
#Virüs