Kuru fasulyenin, pidenin, böreğin lezzetini katlayan pastırma... Bazen yumurtayla birlikte kahvaltı sofralarının baş tacı, bazen de ekmek arasının en kıymetli tamamlayıcısı sucuk... Okurlarımız bu hafta çok sevdiğimiz iki şarküteri çeşidini kıyasladı, hangisini nasıl yemeyi sevdiklerini de anlattı. Yazarımız Sahrap Soysal da pastırma ve sucuklu tariflerini paylaştı.
#PastırmaÖn kurutma işleminden sonra özel çemen harcına sarıp asarak dinlendirilen pastırma bize özel çok kıymetli bir şarküteri ürünümüz. Kimi kahvaltıda, kimi kâğıtta pişirerek seviyor. Kuru fasulyeye, pideye, göz yumurtaya, böreklere de çok yakışıyor. Etinin çeşidi, çemenin harcı, kurutma şekli ve süresiyle nasıl dilimlendiğiyse onu şehirden şehire farklılaştırıyor.
#PastırmaAnadoluhisarı’ndaki Bigcheff adlı restoranda ocak ayında 12 yıl önce babası Hüseyin Saral’ın öldürülmesi olayında suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen Sedat Şahin’le birlikte gözaltına alınan Mehmet Ali Büyüksarıalioğlu’nu (58) öldüren Hüseyin Mert Saral’ın ilk duruşması nedeniyle Anadolu Adalet Sarayı güvenlik ablukasına alındı. Geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi’nde Saral ve Şahin grupları arasında çıkan çatışmanın benzerinin yaşanmaması için adliyenin içi ve dışına jandarma komandolar yerleştirildi.
#HtvhaberAnadoluhisarı’ndaki Bigcheff adlı restoranda ocak ayında 12 yıl önce babası Hüseyin Saral’ın öldürülmesi olayında suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen Sedat Şahin’le birlikte gözaltına alınan Mehmet Ali Büyüksarıalioğlu’nu (58) öldüren Hüseyin Mert Saral’ın ilk duruşması nedeniyle Anadolu Adalet sarayı güvenlik ablukasına alındı. Geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi’nde Saral ve Şahin grupları arasında çıkan çatışmanın benzerinin yaşanmaması için adliyenin içi ve dışına jandarma komandolar yerleştirildi.
#Bigcheff