TÜBİTAK’ın ‘Yurda Dönüş Burs Programı’ kapsamında 452 araştırmacı Türkiye’ye döndü. 127 bilim insanı daha bu bahar ülkeye dönüyor. Göreve başlayan her akademisyen en az beş doktora öğrencisi yetiştirecek. Türkiye'te dönüp ülkenin önde gelen üniversitelerinde göreve başlayan akademisyenlerle görüştük; gurbetin fayda ve zorluklarını ve en çok neleri özlediklerini sorduk.
#TÜBİTAKTÜBİTAK’ın 2010 yılında başlattığı ‘Yurda Dönüş Burs Programı’ kapsamında bugüne kadar 452 araştırmacı Türkiye’ye döndü. Amazon, Apple gibi şirketlerden ve Harvard, Stanford gibi üniversitelerden 127 bilim insanı daha ülkeye dönüyor. ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi gibi kurumlarda göreve başlayan her akademisyen en az beş doktora öğrencisi yetiştirecek
#ÜniversiteTÜBİTAK’ın 2010 yılında başlattığı ‘Yurda Dönüş Burs Programı’ kapsamında bugüne kadar 452 araştırmacı Türkiye’ye döndü. Amazon, Apple gibi şirketlerden, CERN, Max Planck Institute gibi araştırma kuruluşlarından ve Harvard, Stanford gibi üniversitelerden 127 bilim insanı daha ülkeye dönüyor. ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi gibi kurumlarda göreve başlayan her akademisyen en az beş doktora öğrencisi yetiştirecek.
#GazetehaberiTÜBİTAK’ın tersine beyin göçü programıyla Türkiye’ye dönerek çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi’nde sürdüren genç araştırmacı Betül Uralcan, geleceğin enerji depolama cihazlarını geliştirecek. Uralcan’ın amacı, iki dakikada telefonları şarj edecek alet üretmek.
#Boğaziçi Üniversitesi