Kışlık yiyeceklerin hazırlanması ve saklanması konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulunan Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, kışlık yiyecek hazırlıklarının en başında gelen konservelerin yüksek ısıl işlem görmeden ya da uygun olmayan koşullarda hazırlandığında beyin ve sinir hasarlarına, felce, hatta ölüme bile neden olabileceğine dikkat çekti.
#Mikrobiyolog Dr. İpek Ada AlverTaze meyve ve sebzeleriyle yaz sona erdi ve evlerde kışlık yiyecek hazırlıkları başladı. Yazın taze olarak satın alınan domates, turşu ve salamura yapımında kullanılan sebzeler ile marmelat ve reçel yapımında kullanılan meyvelerin yanı sıra besleyici değeri çok yüksek olan tarhana, kış ayları için yapılan hazırlıkların başında geliyor. Ancak kış sofralarına yazı getiren bu yiyecekler, uygun koşullarda hazırlanmadığı ve saklanmadığı durumlarda gıda zehirlenmelerinden ölüme kadar uzanabilen sonuçlara neden olabiliyor. Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, kışlık yiyeceklerin hazırlanması ve saklanması konusunda önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
#SalçaMerhaba sevgili Lezizz ailesi! Artık bu köşede; sağlıklı beslenme meraklısı, yeni beslenme trendlerini araştıran/uygulayan, mutfakta deneysel takılmaya bayılan, bolca yeni tarifler deneyen, yakın zaman kahveseveri Gülçin ile sıkça karşılaşacaksınız.
#Yeşil İçecek TarifiHer şey gibi beslenmenin de bir anayasası var! Beslenme anayasasının maddelerinden bazıları tıpkı anayasamızdaki gibi değiştirilemez ya da değiştirilmesi teklif dahi edilemez kurallar! Diğer kurallar hep bu temel kurallara göre düzenleniyor. İşte beslenme anayasasının o ‘Değiştirilemeyen Temel 10 Madde’si...