Kahvaltı yaparken en fazla tüketilmekte olan besinlerden birisinin de zeytin olduğunu söylemek mümkündür. Yeşil zeytin ve siyah zeytin oldukça fazla tüketilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Yeşil ve siyah zeytin gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır? Yetişkinlerde ve bebekte zeytin gaz yapar mı detayları ile derledik.
Doğum sonrasındaki dönemde, bebeğinizi sadece anne sütü ile besleseniz onun bazı sindirim sorunları yaşadığına ve zaman zaman ağladığına, yüzünü ekşittiğine ve gazı olduğu için bacaklarını genellikle karnına çektiğine de şahit olabilirsiniz. Patlıcan gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.
Sofraların olmazsa olmazı marul aynı zamanda en sağlıklı besin kaynaklarından biridir. Özellikle salatalık yapılması ile birlikte yemeğin yanında keyifle tüketilir. Ancak özellikle marulun gaz ve şişkinlik yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki marul gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Emziren annelerde ve bebeklerde) detayları ile derledik.
Domates pek çok yönden sağlıklı besinler arasında yer almaktadır. Sağlık açısından tüketilmesi gereken besinlerden olan domatesin gaz yapıp yapmadığı son yıllarda en sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki, pişmiş ve çiğ domates gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır? Sizlere domatesin yetişkinlerde ve hamilelikte gaz sorunu oluşturup oluşturmadığı hakkında detayları derledik.
Gaz yapmayan yiyecekler genellikle emziren anneler tarafından sıkça merak ediliyor ve araştırılıyor. Bunun nedeni ise anne sütünden bebeğe geçen yiyeceklerin öğütülmüş olmasıdır. Gaz yapan yiyecekler, bebekte gaz sorununa neden olabilir. Yeni doğan bebeğe gaz yapmayan yiyecekler ve besinler nelerdir sizler için derledik.
#Yeni DoğanUykusuzluğun bağışıklık sistemini direkt olarak olumsuz etkilemesinin yanı sıra yaratabileceği sağlık sorunları nedeniyle olumsuz etkisi katlanarak artıyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Örmeci, koronavirüs salgını nedeniyle özellikle güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyaç duyulan bu dönemde yeterli ve kaliteli uyumak için önerilerde bulundu.
#Uyku DüzeniSıcak havalar ile birlikte görülme sıklığı artan ishal, özellikle çocuklar için büyük risk taşıyor. Doğru beslenmenin ve bol sıvı tüketiminin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Elkin, “Çocuklarda ishale kusma ve ateş eşlik ediyorsa, en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir. Önemli olan çocukta sıvı kaybı olup olmadığının takip edilmesidir” dedi.
#İshalEmerken kendini geriye atarak, ağlayan bebeğin varsa; emzirme, sürekli bu ağlamalar yüzünden kesintiye uğruyorsa, emzirme zamanları uzun vakitler sürüyorsa, emzirme ikiniz için de keyifsiz hal almaya başladıysa, bebeğin yorgunluktan yenik düşüp, uykuya dalıyorsa, uykuları kısa süreli ve kalitesiz ise; bu makaleyi senin için yazdım. Sana ve güzel yavruna şifa olmasına niyet ediyorum.
#Anne SütüYeni doğan bebek hangi aralıklarla emzirilmeli? Sütü gelmeyen anneler ne yapmalı? Bebeğin gazı olduğu nasıl anlaşılır? Yeni doğan bebek bakımıyla ilgili merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Şenol Bozdağ verdi.
#Bebek BakımıBütün anneler ilk 6 ay sadece anne sütünün bebek için en önemli, besin değeri en yüksek besin olduğunu biliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren anne sütünü artıran yiyecekler ise süt verildiği dönemde tüketilebilir. İşte anne sütünü artıran yiyecekler ve özellikleri.
#Anne Sütü