Heyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Aklınızda pek çok soru olabilir: 1 aylık bebek ne kadar uyur, 1 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 1 aylık bebek kilosu, 1 aylık bebek bakımı, 1 aylık bebek aşısı, 1 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 1. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekStandart yemek çeşitlerinden sıkılan, akşam yemekleri için farklı bir tarif arayan okuyucularım için yepyeni bir tarifle geldim bu hafta; ceviz büyüklüğünde ufak yumrular şeklinde büyüyen, katmanlı yapıya sahip bir sebze desem? Evet, bildiniz! Brüksel lahanası… Üstelik ayvalı terbiyeli…Birçoğunuzda lahana ismini duyar duymaz “Hımmteşekkürler, ben almayayım.” tepkisi uyandığını biliyorum.Fakat vereceğim bu tarifle, Brüksel lahanasına olan bakış açınızı hatta bu sebzeyle olan ilişkinizi değiştireceğime inanıyorum.
#Brüksel LahanaPersentil; büyüme eğrisi demektir. Çocuğun sağlık değerlendirmelerinde en önemli kriterlerden birisi de gelişme ve büyümenin takibidir. Büyümenin izlenmesinde önem verilen 3 farklı ölçüt vardır. Bunlar ise; kilo, boy ve baş çevresidir. Perstentil nedir, nasıl hesaplanır ve normal değerleri nelerdir? Sizler için merak edilen detayları derledik.
Persentil, bebeğinizin büyümesinin kendi yaşıtlarına göre nasıl ilerlediğini görmenizi sağlayan bir çeşit araçtır. Bebeğinizin aylık kontrollerine gittiğiniz zaman doktorunuzun onun kilosunu, boyunu ve baş çevresini ölçtüğünü, bu bebek gelişimi verilerini sağlık karnesinde yer alan tablolara ve bilgisayara noktalar koyarak işaretlediğini de görebilirsiniz. Bebeklerde ideal boy kilo endeksi kaç olmalıdır ve nasıl hesaplanır sizler için derledik.
#BebekBir hamilelikte beklenen ortalama kilo dokuz ile on iki kilo arasında değişiklik gösterir. Eğer anne normalin altında bir kilosu var ise ortalama on altı kiloya kadar kilosu çıkabilir. Ancak eğer kilolu bir kadın gebe kalırsa kilosunun inmesi beklenmektedir. Bundan dolayı hamilelik sırasında kilo vücut endeksine göre değişiklik gösterebilir. Sizler için hamilelikte kilo alımı nasıl olmalı, ne zaman başlar ve gebelikte ay ay kilo alımı tablosu hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.