Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Riyad’da düzenlenen savunma fuarında Ukrayna’da dron fabrikası inşa etmeye başladıklarını belirtti. Başkent Kiev’de yapımına başlanan fabrikada TB2 veya TB3 dron modelleri üretilecek. Bayraktar, “İnşaat süreci yaklaşık 12 ayda tamamlanacak. Fabrikada 500 kişi istihdam edilecek” dedi.
#BaykarKonutta fırsat kampanyası başlamasıyla düşük faizli, indirimli projeleri kaçırmak istemeyen alıcı harekete geçti. Satış ofisleri ilk günden doldu, firmaların telefonları susmadı. Kampanya açıklandıktan sonra ilk 24 saatte Emlak Konut’un internet sitesini 500 bini aşkın kişi ziyaret etti, 15 bin kişi telefonla bilgi aldı, 4 bin kişi de satış ofislerini ziyaret etti. Ulaşılabilir fiyatlı evler ilk günden sahibini buldu.
#Konut KampanyasıEski bakan Erdoğan Bayraktar İstanbul Halkalı’da 250 milyon yatırımla konut projesi hayata geçiriyor. Projenin yüzde 10’unu alt gelirli vatandaşa yüzde 35 indirimle sattıklarını söyleyen Bayraktar, “Her şeyi devletten beklememek gerek. Firmalar projelerinin yüzde 10’unu alt gelirliye ayırabilir” dedi.
#Erdoğan Bayraktar17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrasında görevinden ayrılan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1973’te kurulan Bayraktar İnşaat’ın başına döndü. Asıl işi olan müteahhitliğe dönüş yaptığını belirten Bayraktar, “İlk travmayı atlattım. Şimdi 3-5 inşaat işi var onları kovalıyorum'' dedi. Kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması gerektiğini belirten Bayraktar, süreci tıkayanları ve açık gözlülük yapanları devletin temizlemesi gerektiğini söyledi. Bayraktar, “Vatandaş dönüşümü yapamıyorsa devlet devreye girmeli. Durup beklemek değil, atmaca gibi kurt gibi bir modelle süreci hızlandırmak gerek” dedi.
#Eski Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BayraktarAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hizmet binasının sahibi Bayraktar İnşaatın patronu Mehmet Bayraktar, söylentilerden bunaldı, bakanlığa "İstediğiniz zaman binayı boşaltabilirsiniz" dedi. Her ay 850 bin liralık kirayı az bulan Bayraktar, Aile Bakanlığı’nın gökdeleni boşaltması halinde 3 kat fiyata özel sektöre kiralayacağını iddia etti.
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul Koşuyolu’nda 42 milyon TL’ye aldıkları 10 dönümlük arazinin tek bir bina ile kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Projeden 114.4 milyon liralık pay alacak Bayraktar “Bu suçtur” derken, müteahhit İsmail Hakkı Altun “Kanuni hakkımızı kullandık. Anlamadım” dedi.
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve ailesinin 2 yıl önce 42 milyon liraya aldığı Koşuyolu’ndaki 10 dönümlük arsa tek bir binayla kentsel dönüşüme sokuldu. Yaklaşık 50 milyon lira vergi muafiyeti sağlanan arsadan Bayraktarlar 114.4 milyon lira gelir elde edecek. 2 yıllık kârları ise 72.4 milyon lira.
ESKİ Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kabineye girdiği 2011 yılından itibaren şirketinin 3 yılda 3,3 kat büyümesiyle ilgili “Bunu bize bir izah edin” diyen Meclis Soruşturma Komisyonu’na yazılı bilgi gönderdi. Bayraktar, eşi ve çocuklarıyla ortak olduğu Bayraktar İnşaat şirketinin 3 yılda yaptığı konutlardan 12 milyon 234 bin lira net kâr ettiğini açıkladı. Bayraktar, şirket büyüklüğünde önemli etken olan Kadıköy’deki 42 milyon liralık taşınmazın finansmanını da “16 milyon 324 bin lirası oğul Rahmi Bayraktar’dan borç, 10 milyon lirası Ziraat Bankası’ndan kredi ve 15 milyon 676 bini şirket hesabından” olarak açıkladı.
Meclis soruşturma komisyonunda ifade veren eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şirketinin 3.3 kat büyümesiyle ilgili “O kadar büyümedik. Düştün mü herkes vuruyor” diyerek, sadece aktiflerin gösterildiğini, borç ve pasiflerin hesaba katılmadığını söyledi. Bayraktar, bir bakanın şirket hissedarı olmasının da yasal ve etik açıdan sorunsuz olduğunu vurgulayarak, “Başka ülkelerde de bu böyle. Meclis’te çok büyük hisseleri olan, çok büyük şirket sahibi milletvekilleri var” diye konuştu.
Meclis Komisyonu tarafından hakkında soruşturma yürütülen eski bakanlar Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış’la ilgili mali uzmanların yaptığı inceleme sonucu mal varlıklarında önemli bir artış olduğu saptandı. Buna göre, Erdoğan Bayraktar ile ailesine ait inşaat şirketi 3 yılda 3.3 kat büyüyerek 17.5 milyon liradan 58.2 milyon liralık aktif büyüklüğe ulaştı. Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış, 8 taşınmaz ile 513 bin lira, 24 bin 300 dolar ve 192 bin liralık altın-mücevherata sahip. Ancak Bağışların şirket ortağı A.A.’nın hesabında dikkat çekici artışlar tespit edildi. Eski bakanların mal beyanları ve banka hesap hareketleri üzerinden yapılan servet analizleri şöyle:
Eski TOKİ Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaatlarda güvenlik için imar yönetmeliği yaptıklarını dile getirerek “Bunun altında kaldım. Dünyayı kafama yıktılar, ertelendi. Çalışmadan kazananlar lobi yaptı” diye konuştu.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 17 Aralık büyük rüşvet operasyonu sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ayrılmak zorunda kalan Erdoğan Bayraktar’a ait Bayraktar İnşaat tarafından Koşuyolu mevkiinden 22 milyon dolar tutarında arsanın usulsüz olarak satın alındığı iddialarını meclis gündemin taşıdı.
Hakkında fezleke hazırlanan bakanlardan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Kadıköy Koşuyolu’nda bulunan arsasının, Marmaray’ın açılışı ile birlikte değerinin ikiye katlandığı iddia ediliyor. 22 milyon dolar değerindeki arsanın inşaat çalışmalarının taşeron bir şirket üzerinden yürütüldüğü kaydediliyor.
#Erdoğan Bayraktar10 Ekim 1948'de Trabzon Of doğumlu olan Bayraktar, inşaat yüksek mühendisi. İstanbul Büyükşehir ve Eminönü Belediyelerinde Belediye Meclis Üyeliği, 1995-1999 yıllarında KİPTAŞ'ta Genel Müdürlük yaptı. Bu görevi sırasında İstanbul'un 11 yerleşim bölgesinde 17 bin konut yaptı. 2000-2001 yıllarında Ankara Büyükşehir Belediyesi Metropol İmar A.Ş, ardından da PORTAŞ Genel Müdür Danışmanlığı yaptı. 2002 yılının Aralık ayından TOKİ Başkanlığı'na atandı ve tam 9 yıl boyunca bu görevi sürdür. 9 yıllık TOKİ başkanlığı döneminde, 60 milyon metrekare inşaat, 500 bin konuta imza attı. 2011 genel seçimlerinde Trabzon Milletvekili olarak Meclis'e girdiği gibi, 61. Hükümette Bakan olarak yer aldı.
Bakan Bayraktar, Hürriyet’i ziyaretinde “Millet benden gıcık kapıyor, ama artık yapılarda denetimler daha sıkılaşacak” diyerek müteahhitleri uyardı. Bayraktar, “200 bin müteahhidimiz olması normal değil. Artık abara dubara müteahhit devrini bitiriyoruz” dedi.
#Ankara