Genellikle Hindistan ve çevre ülkelerin mutfaklarında kullanılan basmati pilavı son yıllarda ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Mis kokulu basmati pilavı adını da buradan alıyor. Adı Sanskritçe "parfümlü" anlamına gelen kelimeden türetilmiş bu hoş kokulu ve ince uzun taneli pirinç, "pirinçlerin kraliçesi" olarak anılıyor. Peki, basmati pirinç pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, basmati pilavı tarifi ve malzemeleri...
#Basmati PirinçDünyada birçok pirinç çeşidi bulunuyor, bunlardan biri de basmati. Özellikle Orta Doğu'da fazlaca tercih edilen basmati, yasemin pirincine benzetilmektedir ancak kokusu daha hafiftir. Peki, basmati pilavı nasıl yapılır? İşte adım adım basmati pilavı tarifi...
#Basmati Pirincinin ÖzelliğiGelinim Mutfakta'nın 20 Kasım tarihli lezzeti bir Hint yemeği olan 'Kashmiri Pulao' oldu. Yarışmasının takipçileri Kashmiri Pulao tarifini internet üzerinden araştırıyor. Baharatların oldukça fazla olduğu Kashmiri Pulao siz de evde deneyebilirsiniz. İşte, Hint pilavı Kashmiri pilav tarifi...
#Kashmiri Pulao Nasıl Yapılır?