İstanbul barajlarındaki son durum seviyesi güncel olarak kontrol ediliyor. İstanbul’da bu hafta sağanak yağış etkili oldu. Yağışlar barajlardaki doluluk oranlarına olumlu yansırken kent sakinleri de İstanbul baraj doluluk oranları ile ilgili araştırmalara başladı. Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Büyükçekmece ve diğer barajlarda su seviyesi merak ediliyor. Peki, İstanbul barajlarındaki son durum ne? İşte İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre baraj doluluk oranları 21 Nisan 2024!
#Barajlardaki Son Durumİstanbul barajları su seviyesi, megakentte görülen yağışların ardından merak ediliyor. Nisan ayıyla beraber birkaç gündür sıcaklıkları artış gösteriyordu. Ancak Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için sağanak yağış uyarısı geldi. Kentte etkili olan yağışların ardından Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Büyükçekmece ve diğer barajlarda su seviyesi araştırılıyor. Peki İstanbul'da baraj doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç arttı? İşte Nisan 2024 İstanbul baraj doluluk oranları...
#İstanbul Baraj Doluluk Oranıİstanbul baraj doluluk oranları İSKİ tarafından güncel olarak açıklandı. Yağışlar sonrası İSKİ barajları su seviyesinde artış sürüyor. İSKİ - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Sazlıdere, Büyükçekmece, Sazlıdere, Istrancalar ve diğer barajlardaki su seviyesini günlük yeni verilerle açıklıyor. İstanbul barajları geçen aylarda alarm vermiş ve su seviyesi 16'lara kadar gerilemişti. Ancak oluşan yağışlar barajlara can suyu oldu ve sevindiren haber geldi. İSKİ tarafından paylaşılan verilere göre İstanbul barajlarda ortalama doluluk oranı yüzde 70'i geçti. Peki İSKİ baraj doluluk oranı ne kadar, su seviyesi yüzde kaç arttı? İşte 1 Şubat 2024 İstanbul baraj doluluk oranları...
#İSKİİstanbul barajlarında doluluk oranları İSKİ verileri ile güncellendi. İstanbul'da kurak geçen yaz ve sonbaharın ardından barajlardaki su seviyesi son 10 yılın en düşük değerlerini görmüştü. Kasım ayının son haftasında mega kentte etkili olan kuvvetli sağanak yağışların ardından barajlarda su seviyesi yükselişe geçti. İSKİ'nin 1 Aralık tarihli baraj doluluk oranlarına bakıldığında, Ömerli Barajı'nda doluluk oranı yüzde 56.92 oldu. Yüzde 77.48 ile en yüksek doluluk oranına sahip baraj Elmalı Barajı olurken, yüzde 8.98 ile Pabuçdere barajı en düşük doluluk oranına sahip baraj oldu. Peki, bugün barajlarda doluluk oranları ne kadar? İstanbul barajlarında su seviyesi yüzde kaç? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#Barajlarda Doluluk OranlarıBarajlarda doluluk oranları İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa gibi büyük iller başta olmak üzere Türkiye genelinde güncellendi. Dün akşamdan itibaren yoğunluğunu artıran yağmur ile birlikte baraj doluluk oranı da değişti. Marmara Bölgesi'nde etkili olan kuvvetli sağanak yağışların ardından barajlardaki doluluk oranları yükselişe geçti. Yağışlar en çok İstanbul’a su sağlayan barajlarda etkili oldu. İSKİ verilerine göre İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı 30 Kasım 2023 Çarşamba günü itibarıyla yüzde 31.03'e çıktı. 16 gün önce barajlardaki doluluk oranı yüzde 17.08 olarak ölçülmüştü. Peki, İstanbul barajlarında doluluk oranları ne kadar oldu? Türkiye barajlarda su seviyesi ne kadar? İşte, barajlarda son durum ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Barajlarda Doluluk OranıBarajlarda doluluk oranları 2 Ekim 2023 İSKİ açıklaması ile güncellendi. Ülke genelinde ve özellikle İstanbul baraj doluluk oranları son yağmurlarla birlikte merak konusu oldu. İstanbul’da hava sıcaklıklarının azalmasıyla buharlaşmanın azalması, toprağın suya doymasıyla birlikte Baraj doluluk oranlarındaki artışın sürmesi bekleniyor. İstanbul’un 4 barajında ise, doluluk oranı yüzde 10’nun altında. Diğer 4 barajda ise doluluk oranları yüzde 11 ile 19 arasında değişiyor. İstanbul'da yağışlar barajları nasıl etkiledi? Yağış sonrası barajlarda su seviyesi ne kadar oldu? İşte 2 Ekim 2023 İSKİ İstanbul baraj doluluk oranları son durum...
#İstanbul Baraj Doluluk OranlarıAdana’da 1929 yılından sonra en sıcak Mart ayı yaşanırken termometreler bugün 29 dereceyi gösterdi. Sıcak havalarla birlikte kentte kuraklık alarmı da verildi. Yağış azlığı nedeniyle Adana’daki barajlarda su seviyesi düştü.
#AdanaTürkiye’de son aylardaki yağışların azlığı ve barajlarda su doluluk oranların düşmesi, kuraklık riskini yeniden ülke gündemine taşıdı. Yağışların önümüzdeki aylarda da mevsim normallerinin dışında seyretme ihtimali kaygı yaratıyor. Peki bu yıl neden kuraklığı şiddetli yaşıyoruz? Barajlarda kaç ay yetecek su bulunuyor? Önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor mu? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Kuraklıkİstanbul'un barajlarında doluluk oranı son 10 yılın en düşük ikinci seviyesinde. Alibeyköy barajı ise yüzde 18.29 ile son 10 yılın en düşük oranında. İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Solmaz, "Endişelenecek bir şey yok. İstanbul, önümüzdeki yıllarda kuraklık periyotlarında bile su sıkıntısı yaşamayacak. Hiç yağmur yağmayacak diye bir durum olamaz bu kıyamet senaryosu dediğimiz bir şey olur" dedi.
#İstanbul BarajlarıYağışsız geçen sonbahar, birçok bölgede kuraklık riskini artırdı. Türkiye geneli kümülatif yağışlar ortalaması, yüzde 46,3 azalırken barajlarda su seviyesi de düştü. İstanbul'da geçen yıl 18 Kasım'da yüzde 42,6 olan baraj doluluk oranı, bu sene aynı dönemde yüzde 36,2 oldu. İstanbul'un 4,2 aylık suyunun kaldığı belirlendi.
#İstanbulANTALYA'daki barajların su seviyesi, Korkuteli ve Karacaören-1 barajları dışında, geçen yıla göre arttı. DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, kar yağışının, barajlardaki seviyenin daha da yükselmesini sağlayacağını, seviyesi düşük olan 2 baraj için gerekli olduğunu belirterek, "3-5 günlük hızlı ve geçici yağmurlar, barajlarımıza ve depolamalarımıza çok fayda sağlamıyor. Bizim asıl beklentimiz, dağlardaki karın akışa dönüşerek, özellikle mart-nisan aylarında rezervlerimizin artması" dedi.
#Antalyaİstanbul'da barajlardaki kırmızı alarm sona verdi. Ocak ayının başında yüzde 20'lerin altına kadar inen su seviyesi, yüzde 55'i aştı. Son açıklanan verilere göre barajlardaki doluluk oranı son 7 ayın zirvesinde.
#İstanbulAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, kuraklık ve yağış azlığı nedeniyle çevrede oluşan durağan su birikintilerinin sivrisinek popülasyonunu artırdığını söyledi. Prof. Dr. Çetin, “Maalesef önümüzdeki yaz aylarının tamamında Türkiye'nin birçok bölgesinde sivrisinek popülasyonunda artış bekliyoruz" dedi.
#Prof. Dr. Hüseyin ÇetinÇANAKKALE'de aralık ayı başlarında su miktarı 12 milyon metreküpe inerek, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 96 milyon 500 metreküp kapasiteli Bayramiç Barajı, Kaz Dağları'nın bereketiyle yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Son yağan kar ve yağmurların ardından Kaz Dağları'ndan baraja dolan fazla su, savaklardan akmaya başlayınca üreticilerin yüzü güldü.
#ÇanakkaleSon dakika haberine göre Meteoroloji, İstanbul için ilk kar müjdesini verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinden paylaşılan 5 günlük hava durumu raporunda İstanbul’da hava sıcaklıklarının önümüzdeki cuma günü -1 dereceye kadar düşeceği duyuruldu. Cuma günü İstanbul'da karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.
#İstanbul Karİzmir'deki barajların su seviyelerinde düşüş yaşandı. Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emine Helil İnay Kınay, "İzmir'de şu an musluğumuzdan su akıyor gözükse de yakın zamanda kaliteli suya yeterli miktarda erişme noktasında sıkıntılar yaşanabilir" dedi.
#İzmirİSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Türkiye’nin kuraklık ve su sıkıntısının her geçen gün arttığını vurgulayarak, "Yağışlarımız azalıyor, az yağan yağışı nasıl toplarız diye düşünmemiz lazım. Yağmur suyunu denize veya kanalizasyona göndermemek gerekiyor. Yağmur hasadına gitmeliyiz, eskiden Anadolu’da yaygın olan sarnıçları geri getirmeliyiz" dedi.
#Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu