Antalya'da kitlesel yayın balığı üretiminde mutlu son! Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü’nde, Türkiye’de ilk kez kitlesel olarak Avrupa Yayın Balığı (Silurus glanis) yavrusu üretildi. Balıkların bulunduğu yöreye 10 milyonluk gelir getirmesi öngörülüyor.
#Yayın BalığıMarmara Denizi'nin Doğu kısmında bulunan İzmit Körfezi'ndeki mevcut balık tür ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi, biylolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir kılınmasını sağlamak amacıyla başlatılan İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi Fizibilite Raporu oluşturulması raporu tamamlandı. Levrek, Çipura, Karagöz, Eşkina, Kalkan, Pisi Mercan, Mersin, Granyöz, Mırmır, Minekop balıkları ile balıklandırılmasının uygun olduğuna karar verildiği açıklandı.EGRÜN AYAZ - ORHAN UZUN-İZMİT- DHA
#BalıkMUĞLA İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, veteriner hekim ve heyecanını hiç kaybetmeden sürekli proje peşinde koşan bir bürokrat... Aslen Milaslı olan Saylak, haliyle bölgenin coğrafi yapısı ve doğal dokusunu iyi tanıyor. Sürekli, “Sorunlar var ama çözümler de var” diye konuşan Saylak ile uzun bir görüşme yaptım. Çünkü dünya çapında bir turizm merkezi olarak öne çıkan Muğla’nın büyük tarım, gıda ve ormancılık potansiyeli kamuoyunda fazlaca bilinmiyor. Bu yönüyle Hürriyet Ege, Muğla’nın söz konusu özelliğinin tanıtımı bakımından önemli bir görevi yerine getiriyor diyebiliriz.
#1Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce, 2020 yılı itibarı ile Türkiye denizlerinde 105 istilacı yabancı tür, 540 da yabancı tür tespit edildi. Dünyanın en kötü 100 istilacı yabancı türünden 14'ünün Türkiye'de bulunduğu bildirildi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıTarım ve Orman Bakanlığı, balıkların ve diğer deniz canlılarının ölümlerine neden olan 450 bin metrekare ağ ile 4 bin 500 balıkçı sepeti, algarna ve benzeri av araçlarını deniz ve göllerden temizledi. 1 milyon 500 bin su canlısının hayalet ağlara takılarak ölmesi engellendi.
#Gazetehaberleri