Uşak'ta göletlere 100 bin balık yavrusu bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Uşakta göletlere 100 bin balık yavrusu bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2017 16:20

Uşak'ta göletlere 100 bin balık yavrusu bırakıldı

Haberin Devamı

UŞAK'taki 14 gölete, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan 'İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında 100 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Uşak'ta mevcut popülasyonun korunması ve devamlılığının sağlanması, yeni açılan kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesi amacıyla göl, gölet ve akarsuların balıklandırıldı. Kentteki 14 gölete, 100 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, "Bakanlığımızca yürütülmekte olan 2017 yatırım programında yer alan, balıklandırma projesi kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitü Müdürlüğü'nün Kepez Birimi'nden getirilen 100 bin adet pullu sazan yavrusu ilimizde ki 14 gölete bırakıldı" dedi. Uşak'ta balıklandırma projesinin yürütüldüğünü ifade eden Kahraman, "İlimiz merkez Göğem ve Belkaya, Banaz ilçesi Ayvacık, Paşacık ve Ovacık, Sivaslı ilçesi Erice, Karaboyalık ve Uzunoluk, Ulubey ilçesi Akkeçili, Eşme ilçesi Alahabalı, Güllübağ, Yeşilkavak, Yeleğen ve Poslu göletlerine toplam 100 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı. İç sularda av dönemi devam ettiğinden yapılan aşılamanın istenilen hedefe ulaşabilmesi için 40 santimetreden küçük balıklar avlanılmamalı, bırakılan yavrular korunmalı ve en az bir kez üremelerine imkan tanınmalıdır. Balıkçılarımız ve halkımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Olta balıkçılarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!