Yemeklere lezzet katarken sağlık açısından birçok faydayı beraberinde getiren baharatlar, sofralarımızın vazgeçilmezleri… Eski çağlardan itibaren şifa niyetine kullanılan baharatlar; günümüzde de birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterebiliyor veya hastalık semptomlarının azaltılmasında destekleyici rol oynayabiliyor.
#BaharatKORONAVİRÜS pandemisi, yurt içinde baharat tüketimini artırınca, fırsatçılar ağır gelsin diye baharatlarda tağşiş yöntemine başvurdu. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Beslenme ve Diyet Birimi Diyetisyeni Pınar Süleymanoğlu, sumağa yaprak tozlarının, bazı baharatlara ise demir tozunun katıldığını söyleyerek, "Bunların hepsinin vücuda çok zararları bulunmakta, çünkü vücutta toksik etkiler bırakmakta. Bu toksik etkiler kanser oluşmasına neden oluyor" dedi.
#Pınar SüleymanoğluTarçın çok lezzetli bir baharattır. Binlerce yıldır tıbbi özellikleri ile ödüllendirilmiştir. Modern bilim artık insanların uzun zamandır bildiklerini doğrulamıştır. Diyetisyen Emre Uzun, bilimsel araştırmalarla desteklenen tarçının sağlık için 10 yararını açıklıyor.
#Genel Sağlık- Bu yıl 476'ncısı düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde, Sultan Camii'nden halka saçılacak macunun karılmasına başlandı- 41 çeşit baharatın karışımıyla hazırlanan mesir macunu, kadınlardan oluşan 15 kişilik ekip tarafından eski yöntemlerle yapılıyor- Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Tanık: - "Belgelere baktığımız zaman macunun 5 asır önceki orjinaline en yakınını yaptığımızı düşünüyoruz"