Mevsim değişikliği ile birlikte özellikle bahar aylarında görülen bahar yorgunluğu, halsizlik, yorgunluk gibi pek çok şikayeti beraberinde getiriyor. Bu zamanlarda beslenme ve gündelik alışkanlıklar da oldukça etkili bir rol oynuyor. Peki, bahar yorgunluğu hangi aylarda başlar, ne kadar sürer? İşte, bahar yorgunluğu belirtileri ve iyi gelen yöntemler...
#Bahar Yorgunluğuİlkbaharın gelmesiyle birlikte üzerinde yorgunluk hissi yaşayanlar bunun nedenlerini ve tedavi yöntemlerini merak ediyorlar. Bahar yorgunluğu denilen bu halsızlık hissi ve ruh hali değişimleri kişilerin davranışlarına da yansıyabiliyor. Peki, bahar yorgunluğu nasıl geçer, ne zaman biter? İşte, bahar yorgunluğu belirtileri ve iyi gelen şeyler...
#Bahar YorgunluğuAtatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Gülçin, bahar yorgunluğunda diyetin önemli olduğunu belirterek, "Düzenli ve içeriği iyi ayarlanmış bir diyet, bahar yorgunluğunun temel ilacıdır. Özellikle diyette antioksidan içeriği zengin besinler alınmalı" dedi.
Halsizlik, sürekli uyuma isteği, sebepsiz mutsuzluk, dikkat eksikliği gibi sorunlar mı yaşıyorsunuz? Erken uyumanıza rağmen sabahları yorgun mu kalkıyorsunuz? Cevabınız “Evet” ise nedeni yaşam kalitenizi düşüren bahar yorgunluğu olabilir. Ancak endişelenmenize gerek yok. Çünkü bahar aylarının tadını çıkarmanıza engel olan bu durumu beslenme listenize ekleyeceğiniz besinlerle ortadan kaldırmanız mümkün.
#ANKARAHavaların ısınmasıyla birlikte artan sürekli uyku isteği, ağrılar, halsizlik, depresif ruh hali bahar yorgunluğunun habercisi olabilir. Bahar yorgunluğunu çabuk atlatmayı sağlayan besinler hakkında bilgi veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Gönül Tuba Ciğerli, kahvaltıda yumurtayla kivi yenmesini tavsiye etti.
#Bahar Yorgunluğu