Acı badem yağı besleyici yağlar arasında en fazla tercih edilmekte olan yağlar arasında bulunmaktadır. Birçok faydası bulunan acı badem yağını siz de ihtiyacınız olan bölgeler için kullanmayı tercih edebilirsiniz. Kullanmaya başlamadan önce acı badem yağı ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Acı badem yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Acı badem yağı faydaları ve kullanımı hakkında bilgileri tüm detayları ile sizler için derledik.
#Acı Badem YağıTatlı badem yağı, üretimi gerçekleştirilmekte olan badem yağları içerisinde en fazla kullanılan yağ olarak karşımıza çıkmaktadır. Tatlı badem yağının içerisinde önemli ölçüde ağ asitleri bulunmaktadır. Sizin için Tatlı badem yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Tatlı badem yağı faydaları ve kullanımı konularını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Tatlı Badem YağıBadem, zengin bir protein kaynağı olup, içeriğinde bulunan omega-9 yağ asitleri ve E vitamini vesilesiyle çok sağlıklı bir gıda maddesi olma özelliği taşımaktadır. Sizin için badem yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Badem yağı faydaları ve kullanımı şeklinde belirlenmiş olan ve en fazla merak edilen konularını detaylarıyla derledik.
#Badem YağıTikTok başta olmak üzere diğer sosyal medya platformlarında popüler olan Hint yağı içme trendi, birçok kullanıcı arasında ilgi görse de bu uygulamanın gerçek sağlık yararlarından çok riskler taşıdığı vurgulanıyor. Hint yağının detoks etkisi sağladığı, bağırsakları temizlediği, sağlıklı yaşam ve kilo kaybına katkı sağladığı iddiaları öne sürülse de internet üzerindeki yaygın videolar, bu tür kullanımın potansiyel yan etkilerine işaret ediyor. Uzmanlar Hint yağı içmenin neden olduğu sağlık sorunlarını ve risklerini Hurriyet.com.tr'ye anlattılar.
#SağlıkHepimiz bayılıyoruz, yememek için kendimizi zor tutuyoruz. Ama ‘Bir ısırık alıp bırakacağım’ dedikten sonra kendimizi kaybediyoruz ve sonrası pişmanlık... Çikolata, çok lezzetli bir atıştırmalık ama içerisinde yağ ve şeker olduğu için sağlıksız olduğu düşünülüyor ve gönül rahatlığı ile tüketilemiyor. Özellikle kilo problemi olan kişilerin rüyalarını süsleyen çikolata, acaba sağlıklı bir gıda olabilir mi? Uzmanlar doğru çikolata türünü seçtiğiniz sürece bu soruya ‘evet’ yanıtını veriyor.
#ÇikolataGünümüzde gıda takviyesi almayan neredeyse yok. Probiyotikler, demir, magnezyum, çinko gibi mineraller, multivitaminler derken her gün bir avuç takviye yutan var. Ancak uzmanlar bazı takviyelerin bilinçsiz kullanımının düşük miktarlarda bile sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. İşte ayrıntılar...
#A VitaminiGünlük cilt bakımı rutininize ne kadar bağlı olursanız olun sağlıklı ve ışıltılı bir cildin ilk adımı doğru beslenme. Cilt sağlığı için ‘Skin Food’ (Cilt Gıdası) yaklaşımını geliştiren Dr. Thivi Maruthappu, buzdolabınızda olan besinlerin en az banyonuzdaki ürünler kadar önemli ve etkili olduğunu söylüyor. Peki bu besinler hangileri? Nasıl bir fayda sağlıyor? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkDişleri kahvaltıdan önce mi fırçalamak lazım yoksa sonra mı? Diş hekimlerinin uzun zamandır tartıştığı bir konu bu… Bazı diş hekimleri önce, bazıları sonra fırçalamanın daha iyi olduğunu söylüyor. İngiltere’de bir diş hekiminin dişlerin sabah kahvaltıdan sonra değil önce fırçalanması gerektiğini, sonra fırçalamanın dişlere zarar verdiğini söylemesi ile tartışma tekrar gündeme geldi. Peki, bu konuda kabul görmüş bir doğru var mı? Hangisi daha sağlıklı? Uzmanlarla konuştuk…
#Diş SağlığıVegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma şekillerine, hareket edemeyip antibiyotiklerle şişirilen hayvanların ayyuka çıkmasına; farklı diyetlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında klinik olarak test edilebilmesine ve kıyaslamalar yapılmasına ve yeme alışkanlıklarının hastalıkların kaynağı olarak gösterilmesine kadar.
#VeganYüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler. Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik.
#Bitkisel YağlarKantaron bitkisi kılıç otu, koyunkıran otu ve mayasıl otu olarak da bilinir. Dünyanın pek çok yerinde kantoron bitkisi rahatlıkla yetişir. Bilimsel ismi ise, Hypericum perforatum olan bitkinin bir üst sınıfı ise, Hypericum’dur. Aynı zamanda yağı hazırlanan, diğer ismi ile mayasıl otudur. Pek çok bakımdan faydalı olduğu bilinir. Kantaron yağı içilir mi sizler için derledik.
#Kantaron YağıBadem yağı saçlara uygulanabilen doğal bir bakım ürünü. Zengin içeriği ve iyileştirici özelliğiyle pek çok alanda karşımıza çıkıyor. Peki badem yağının saça faydaları nelerdir? Badem yağının saça etkisi ve kullanımı
#Badem YağıSaça uygulanan doğal bakım ürünlerinden olan badem yağı, yüksek düzeyde protein, omega-9 yağ asitleri ve E vitamini de dahil olmak üzere iyileştirici ve sağlık özellikleri nedeniyle pek çok yerde karşımıza çıkıyor. Tüm bu özellikleriyle badem yağı saça uygulandığında parlaklığı ve dayanıklılığı artırabilir. Peki, badem yağı saça nasıl uygulanır, faydaları nelerdir? İşte saç bakımında badem yağı ile ilgili bilgiler...
#Badem YağıBirçok bitter çikolata çeşidi halihazırda hayvansal ürün içermiyor zaten ama artık çoğu markanın yüzde 100 bitkisel içerikle üretime yöneldiğini de görüyoruz. Pratik ve eğlenceli tariflerle evde kendi vegan çikolatalarımızı hazırlayabilir, damak zevkimize göre çeşitlendirebiliriz.
#VeganKuru maya maskesi son günlerde en çok araştırılan konulardandır. Özellikle cilt üzerindeki faydalarını duyanlar kuru maya maskesinin nasıl yapıldığını merak etmektedir. Sizde kuru maya maskesi ne işe yarar ve nasıl yapılır öğrenerek evde kolayca uygulayabilirsiniz. Kuru maya maskesi ne işe yarar ve nasıl yapılır? Kuru maya maskesi faydaları ve yapımı için tarifleri derledik.
#Kuru Maya MaskesiSarımsak, mutfaklarda çok sık kullandığımız antibiyotik özelliği olan çok lezzetli ve faydalı bir sebzedir. İçine girdiği her yemeğe lezzet katan sarımsak, faydaları ile de dikkat çekiyor. Eski zamanlardan bu yana doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsaktan elde edilen sarımsak yağı da faydaları ile dikkat çekiyor. Sarımsak yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sarımsak YağıPalmarosa yağı çok fazla bilinmeyen ama kullanım alanı geniş olan bir yağ türüdür. Palmarosa yağı Nepal ve Hindistan Bölgelerinde yetişir. Yetişme alanı ise sulak arazilerdir. Palmarosa yağına Hint Sardunyası de denmektedir.
#Palmarosa YağıYıldız şeklindeki mavi çiçekleriyle dikkat çeken büyük bir bitki olan hodan bitkisi, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya özgüdür ve o zamandan beri Kuzey Amerika'da sıklıkla kullanılır. Bir başka deyişle "yıldız çiçeği" olarak adlandırılan bitkinin bitkisel kısımları yenilebilir ve yağ haline getirilip hodan yağının faydalarından yararlanılabilir. Peki hodan yağı nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, gelin birlikte bakalım.
#Hodan YağıSinameki geçmişi M.S 9.yüzyıla kadar uzanan özellikle Arap yarımadasında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan baklagil fabaceae familyasına mensup doğal bir bitki olarak tanınıyor. Sarı, beyaz ve pembe çiçekler açan bu şifalı bitkinin kökenleri ise Kuzey Afrika, Orta Doğu ile Asya kıtasının bazı bölgeleri. Ülkemizde ise Güney Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştiriliyor. Pek çok yararı olduğu tespit edilen sinameki bitkisi hakkında pek çok husus merak edilerek araştırılıyor. İşte sinameki kürü nedir ve nasıl yapılır? Sinameki kürü faydaları ve tarifi hakkında detayları derledik.
Susam yağı, vücuda sağladığı pek çok faydasıyla bilinen bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple pek çok insanın hakkında en fazla araştırma yaptığı ve sorular sorduğu sağlıklı yağ türleri arasında bulunmaktadır. Sizin için Susam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Susam yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Susam Yağı NedirKaranfil yağı nedir? Karanfil yağı nasıl yapılır? Karanfil yağı yararları nelerdir? Karanfil yağı nerelerde ve ne şekilde kullanılır? Karanfil yağı neye iyi gelir? Karanfil yağı kullanımı nasıldır? Karanfil yağı özellikleri nelerdir? Karanfil yağı ne işe yarar? Karanfil yağı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Karanfil Yağı NedirGüller, muhteşem güzellikleri ve hoş kokuları ile en sevilen çiçekler. Güllerden elde edilen gül suyu ve gül yağı ise şifa verici özellikleri ile kozmetik sektörü başta olmak üzere pek çok alanda kullanımı tercih edilen özel ürünler. Aşkın sembolü gülden elde edilen gül yağı, aromaterapide sıklıkla tercih edilen bir bitkisel yağ türü. Ülkemizde en fazla Isparta ilimizde üretilen gül yağına dair gül yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Sorularının detaylı yanıtları ile gül yağının faydaları ve kullanımı konu başlıklarını derledik.
#Gül YağıGünümüzde bitkisel bakım ürünleri kullanılarak sağlıklı bir cilde ve sağlıklı saçlara kavuşmak mümkündür. Doğada bulunan çoğu bitkinin insan sağlığına pek çok yararı bulunuyor. Özellikle çam yağı da bu kapsamda çok fazla kullanılıyor. Çam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Çam Yağı NedirAdaçayı bitkisinin olduğu her yerde acı elma yağı kolaylıkla hazırlanabilir. Türkiye'nin Fethiye ve Muğla beldelerinin çevresinde daha sık temin edilen bir yağ olarak bilinir. Sizin için çok fazla kişi tarafından merak edilen Acı elma yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Acı elma yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Acı Elma YağıDünya üzerinde farklı bölgelerde yetişen birbirinden ayrışan özellikleriyle dikkat çeken pek çok ağaç türü bulunuyor. Bu ağaçlar içerisinde egzotik yapısı ile dikkat çeken ve kapalı tohumlular bölümünün Plantae alemine üye ağaçlarından biri olan Kafur ağacı da tropik bölgelerde yetişen bir ağaç türü. Kendine has yapısı ile ülkemizde de kafur üretiminde faydalanılan bu ağaç hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Peki Kafur ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Kafur ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgileri derledik.