BA BS ne zaman kalkacak sorusu pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. 25 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete yazısında yer alan 523 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğindeki değişiklik kapsamında, sadece elektronik ortamda ve 5.000 TL’nin altında e-Fatura ve e-Arşiv fatura düzenleyen mükellefler için, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren, Ba- Bs formu düzenleyerek bildirim yapma zorunluluğunun kalkacağı ifade edilmişti. Peki, BA BS ne zaman kalkacak? BA BS cezası 2021 yılında ne kadar olacak? İşte, o bilgiler
#Ba Bs40,94,95 ve 96. âyetler Medine döneminde, diğerleri Mekke döneminde inmiştir.109 âyettir. Sûrede temel konu olarak Allah’ın rahmetinin gazabına üstünolduğu vurgulanmaktadır. Sûrede, Yûnus, Nûh ve Mûsâ peygamberlerile bunların kavimlerinin kıssalarına yer verilmektedir. Sûre, adını içindekiYûnus kıssasından almıştır. Yunus suresi oku ve dinle sayfamızda sizler için Yunus suresi anlamı, fazileti, meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarını bir araya getirdik. Ayrıca Yunus Suresi meali (Diyanet) yine içeriğimizde yer almaktadır.
#Yunus Suresi OkuDAHA birkaç ay önce Kıvanç Tatlıtuğ savcılığa şikâyette bulunmuştu... “Muhasebecime vergilerimi ödemesi için 3.5 milyon lira verdim ama sonradan bu vergilerin ödenmediğini öğrendim” diyerek muhasebecisi tarafından dolandırıldığını söylemişti.
#YazarlarMaliye Bakanlığı, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 148 ve 149 uncu maddelerinin verdiği yetkiye dayanarak, 256 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin bir kişiden satın alınan mal ve/veya hizmetlerin tutarları toplamı katma değer vergisi hariç 1 milyar lirayı aşan alımlarına ilişkin olarak Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formunu (Form B) vermesi zorunluluğu getirmiş olup 265, 276, 285, 305 ve en son 318 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile de mal ve hizmet alımlarına ilişkin had 25 milyar liraya artırılarak uygulamaya devam edilmiştir.
Maliye Bakanlığı, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 148 ve 149 uncu maddelerinin verdiği yetkiye dayanarak, 256 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin bir kişiden satın alınan mal ve/veya hizmetlerin tutarları toplamı katma değer vergisi hariç 1 milyar lirayı aşan alımlarına ilişkin olarak Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formunu (Form B) vermesi zorunluluğu getirmiş olup 265, 276, 285, 305 ve en son 318 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile de mal ve hizmet alımlarına ilişkin had 25 milyar liraya artırılarak uygulamaya devam edilmiştir.