Satır kullanmak zor. Ritm ile hafif vurarak kavisinde beşik gibi, ahenkle sallarken eti kıyacaksın. Aynı anda ‘Adana’nın yolları taştan, sen çıkardın kebap beni baştan’ türküsünü mırıldanacaksın. Bol kırmızı biberi cömertçe çalışacak ve elinle bi güzel yoğuracaksın. Yassı şişe eti güzelce sıkacaksın. Kömürü sık sık yelleyeceksin. Kebabı lavaşın arasına yorgan gibisarıp çekeceksin. Adana’da işte tam da bunları, kebabın hasını yaptım...
#Adana KebabıÇeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl depremin yaralarını sarmak amacıyla düzenlenecek festivalin teması ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirlendi. Depremden etkilen 11 ilin yöresel lezzetleri festivalde sergilenecek.
#AlaçatıŞair, yazar, müzisyen, reklamcı, sinemacı, köşe yazarı, akademisyen... E bir de malum, aşk insanı. Akış da hızlıca oraya geldi zaten, “Âşık olamamak ölüme yakın” diyor Tuna Kiremitçi. İki kez vurguladığı bir de “gizem” takıntısı var ilişkilerde: “Sevgilimin aklını okumak bütün gizemi bozar. O zaman da ilişkinin tadı kaçar...”
#Tuna KiremitçiEtiler’e bir haller oluyor; PF Chang’s, GQ derken 1990’lardaki popülaritesine geri döndü. Günaydın zaten vardı, rakibi Nusr-et de geldi. Quattro Cafe, All Sports birer klasik ama Big Chef’s studio konseptiyle ön aldı. Yazları kapatıyor olmasına bakmayın, Şamdan mönüsüne mevsimlik lezzetler ekledi bile. Peki hangisine gitmeli, nerede, ne yemeli? Arşınlamanıza gerek yok, ben size sayayım: İşte vitrinlerdeki prestij tabakları