Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin ikinci yüzyılında, tamamen vesayetçi ruhtan arındırılmış bir anayasa hedefliyoruz. Bu, milletimize olan borcumuzdur ve TBMM'de siyasi partilerimizin uzlaşmasıyla gerçekleştirilmesini umuyoruz" dedi.
#Yılmaz TunçAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye'nin ikinci yüzyılında, tamamen vesayetçi ruhtan arındırılmış bir anayasa hedefliyoruz. Bu, milletimize olan borcumuzdur ve TBMM'de siyasi partilerimizin uzlaşmasıyla gerçekleştirilmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.
#Adalet BakanlığıArtık hukuk fakültesini bitirenler doğrudan avukat olamayacak, mezuniyetten sonra sınava girecek. “Hukuk fakültesi ve mezun sayımız fazla. Kaliteyi arttırmalıyız” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024’ten itibaren Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nı kazananların stajyer avukat olabileceğini söyledi.
#YÖKAdalet Bakanlığı’nın AB üyelik müzakereleri çerçevesinde ilkini 2009’da, ikincisini 2015’te kamuoyuna duyurduğu Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’nin üçüncüsü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Belge hazırlanırken görüşüne başvurulan isimlerden biri de 2004’te yapılan Türk Ceza Hukuku reformunun mimarlarından, İstanbul Üniversitesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer’di. “Türkiye’nin yaptığı reformları ne kadar hayata geçirdiği önemli. Bunun için başta siyasi irade olmak üzere, tüm yargı ve ilgili devlet kurumlarının isteği gerekiyor” diyen Prof. Sözüer’e göre Cumhuriyet savcıları ile avukatlar aynı şartlarda ve aynı süreçlerden geçerek mahkeme ve adliyelere erişebildiklerinde sistem bir dengeye kavuşacak.
#GazetehaberleriHukuk Mesleklerine Giriş Sınavı olarak adlandırılan avukatlık sınavı hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, öğrencilerin karşılaşacağı durumlarla ilgili açıklamalar yaptı. Peki, avukatlık sınavı olarak adlandırılacak olan Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı nasıl uygulanacak? İşte, o detaylar
#Hukuk Mesleklerine Giriş SınavıTBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Yıllardır avukatlık sınavı peşindeydik. Avukatlık sınavı olmayacak ama başka bir şey olacak. Hukuk fakültesini bitirenlerden avukat, hakim, savcı veya noter adaylığına başvuracak olanların, bu mesleklere girişte aşmaları gereken bir baraj sınavı geliyor" dedi.
#Metin FeyzioğluAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Biz, 2019'un yargıya güven yılı olmasını hedefliyoruz. Bu konuda önemli mesafeler aldık. Ne olursa olsun insanımızın adalete yaslanması gerektiğini bilmesi gerekir. Yalnızca adalet huzur getirir" dedi.
#Adalet BakanıGİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) 400’ü gelir uzman yardımcısı olmak üzere toplamda 435 personel alımı yapacağını duyurdu. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak olan personel alım ilanı, Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi tarafından yayınlandı. Devlet gelir uzman yardımcısı (GUY) ve avukatlık için başvuru şartları ilanda yer alıyor. İşte detaylar!
#Gelir İdaresi BaşkanlığıTürkiye Barolar Birliği’nin verilerine göre 2016’da avukat sayısı 100 bin 461’di. 2015’te bu sayı 93 bin 573’tü. Yani avukat sayısı bir yılda yaklaşık yüzde 10’luk artış gösterdi... Avukat sayısındaki artış savunmanın kronikleşen sorunlarına, iş bulabilmek, sosyal haklardan faydalanabilmek gibi yeni sorunların eklenmesi anlamına geliyor... 5 Nisan Avukatlar Günü işte böyle bir tabloyla geçti. Yargının kurucu unsurlarından avukatlara sorunlarını, önerilerini, taleplerini sorduk, anlattılar...
#AvukatlıkTürkiye Barolar Birliği, ‘Hukuk Fakültelerini Ölçme ve Değerlendirme Projesi’ni başlattı. Hukuk fakültelerindeki eğitim kalitesini arttırmak için hayata geçirilen uygulamayla, 37 üniversitenin hukuk fakültesiyle işbirliği yapıldı. Buna göre 2 yıl olarak belirlenen geçiş sürecinin ardından profesör sayısı, yayın kalitesi, uygulamalı dersler, donanımlı kütüphane gibi şartları taşımayan fakülteler kamuoyu ile paylaşılacak. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, artan hukuk fakültesi sayını eleştirerek “Hukuk kuralları için kararlıyız” dedi.
#ÜNİVERSİTETÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Vedat Ahsen Coşar, “Bana göre avukatlık sınavının iki aşamalı olarak yapılması, bu bağlamda fakülteden mezun olduktan sonra staja kabul için birinci sınav, staj bitiminde ise mesleğe kabul için ikinci sınav olarak ve yine hem yazılı hem de sözlü biçimde yapılması gerekir” dedi.