Türkiye'nin köklü kuruluşlarından OYAK’ın 64’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi, nema oranı yüzde 77,1 olarak açıklandı. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Ülkemizde tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşadık. Bölgesel risklerin arttığı, dünyada ekonomilerin yavaşladığı bir yılda ve istisnai piyasa koşullarında üyelerimizin birikimlerinin reel bazda korunmasını sağladık” dedi.
#OYAKCumhuriyet tarihinin en büyük keşiflerinden biri olan Bingöl-Avnik’teki 250 milyon tonluk potansiyele sahip demir cevheri sahası için geri sayım başladı. OYAK’ın maden metalürji şirketlerinden Ermaden, sahada yaklaşık 550 milyon dolarlık yatırımla kurulacak peletleme yatırımında inşaata başladığını duyurdu. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, bölgede 30-35 yıl yetecek miktarda demir cevheri bulunduğunu belirterek, “Bu stratejik yatırım önemli hammaddelerden demirde dışa bağımlılığı önemli ölçüde azaltacak” ifadelerini kullandı.
#OYAKEntegre yassı çelik üreticisi Erdemir, 550 milyon dolarlık (10.2 milyar lira) yatırımla peletleme tesisi kurarak Türkiye’nin kendi pelet ihtiyacının çoğunluğunun yurtiçi kaynaklardan karşılanmasını sağlayacak. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, “Bu yatırımla hem Erdemir’in en önemli hammadde kalemlerinden pelette dışa bağımlılığı ciddi anlamda azaltacak hem de bölgede istihdama güçlü katkı sağlayacağız” dedi.
#BingölERZURUM Atatürk Üniversitesi’nin batı kampüsünde 'yol' açmak için yüzlerce ağacın kesilmesi yargıya taşındı. Erzurum Barosu’nun başvurusu üzerine 1’inci İdare Mahkemesi üniversitede ağaç kesimine yürütmeyi durdurma kararı verdi. Öğrenci sayısında artış olduğu için yeni fakülte binalarına ihtiyaç duyulduğunu savunan üniversite yönetimi, kesme nedenleri arasında ağaçların ’estetik’ olmamasını da gerekçe gösterdi.
Asya ve Avrupa'nın en yüksek çağlayanı olan Tortum Şelalesi, sadece ilkbaharda değil her mevsim akacak. Tortum Şelalesinin tam karşısında bulunan Çağlayan köyü Muhtar Osman Baykal, elektrik üretimi nedeniyle yılın sadece Nisan ve Mayıs aylarında su verildiğini, diğer zamanlarda ise kurutulduğunu belirterek, bu yüzden şelalenin jeomorfgolojik yapısının zarar gördüğünü ileri sürerek TEİAŞ (Elektrik Üretim AŞ) hakkında Erzurum Birinci İdare Mahkemesinde dava açmıştı. Mahkeme, ekolojik dengenin bozulmaması için Tortum Şelalesinden 12 ay su akmasına karar verdi. Bunun üzerine TEİAŞ kararın iptali için aynı mahkemeye başvurdu. Mahkeme, TEİAŞ'ın istemini reddetti. Avukat Haktan Avnik, "Dünyanın üçüncü büyük çağlayanı olan Tortum Şelalesini kurtardık" dedi.
#HtvhaberAsya ve Avrupa’nın en yüksek çağlayanı olan Tortum Şelalesi, mahkeme kararı ile sadece ilkbaharda değil her mevsim akacak ve hiç kurumayacak.<br> <br>Mahkemenin verdiği bu karar ise dünyada bir ilk oldu. Böylece dünyada ilk kez bir şelale, mahkemenin verdiği kararla yıl boyunca akmış olacak.