İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), ‘2024 Sürdürülebilirlik Sıralaması’nı açıkladı. QS tarafından Türkiye’ye özel hazırlanan değerlendirme raporu Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) iletildi. Raporu değerlendiren QS Kıdemli Başkan Yardımcısı Ben Sowter, “Türk üniversiteleri sosyal kapsayıcılık ve iş birliğine güçlü bir bağlılık sergiliyor. Bu, ülkenin ilerici eğitim uygulamalarına olan bağlılığını yansıtan övgüye değer bir başarı” dedi.
#İngiltereYeni Zelanda, koronavirüs pandemisinin ardından ilk defa sınırlarını tamamen açtı. Şubat’tan itibaren kademeli bir şekilde kısıtlamalarını kaldıran Yeni Zelanda’ya artık dünyanın her yerinden ziyaretçi girebilecek.
#Yeni ZelandaTonga'da geçtiğimiz hafta meydana gelen yanardağ patlamasını araştıran İngiliz bilim adamları, patlamada ortaya çıkan duman bulutunun yeryüzünden 55 kilometre yüksekliğe çıktığını ve duman bulutunun uzaya giden yolu yarıladığını açıkladı.
#TongaYeni Zelanda, bir sonraki jenerasyonun sigara içmesinin önüne geçecek çok önemli bir adım attı. Yeni yasa kapsamında şu an 14 yaş veya altında olanlar, hayatlarının hiçbir döneminde tütün ürünleri satın alamayacak.
#Yeni ZelandaYeni Zelanda'daki ilk Covid-19 vakasının teyit edilmesinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Bu süreçte ülke koronavirüsle mücadelede tüm dünyanın takdirini topladı. Ancak son günlerde işler pek iyi gitmiyor. Peki Yeni Zelanda’da neler oluyor?
#Yeni ZelandaLONDRA merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), ‘Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması’nı yayımladı. 76 ülkeden 450 üniversite, Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içinde yer alan kaliteli eğitim, ekonomik büyüme, inovasyon, iklim, sorumlu tüketim ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi başlıklarda incelendi.
#GazetehaberleriOECD’nin son açıkladığı ‘Dünyada Eğitime Bir Bakış’ raporunda yurtdışında eğitim gören öğrencilerin güncel verileri de derlendi. Dünyada en çok uluslararası öğrencisi olan ülke hangisi? Yüzde kaçlık bir paya sahip? Bunlar, verilerle yanıtlanıyor. Rapordan yola çıkarak yükseköğretimdeki ‘yeni oyuncuları’ sizlerle tanıştıralım istedik.
İNGİLİZCENİN ANAVATANI ANADOLU'YMUŞ...Yeni Zelanda'da bulunan Auckland Üniversitesi uzmanları, yaptıkları araştırmayla dünyada toplam 3 milyar kişinin konuştuğu Hint-Avrupa dillerinin kökeninin Anadolu olduğu tezini doğruladı.İşte o dillerin yayıldığı bölgeler..
#Htvhaber