aşurenin faydaları haberleri sayfasında aşurenin faydaları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 20 aşurenin faydaları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan aşure, içerisindeki malzemelerin çeşitliliği ve sağlığa yararları ile besleyici lezzetlerin başında geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz zengin içeriği ile yüksek kalorili olan aşureyi tüketirken porsiyon kontrolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Melike Şeyma Deniz, aşure ile gelen 6 faydayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#AşureMuharrem ayının geleneksel tatlısı; bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure, içerdiği vitaminler, mineraller, proteinler ve posa sayesinde tam bir sağlık deposu. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı, içerisine konulan şeker miktarı çok fazla olmadığı ve aşırı tüketilmediği taktirde aşurenin bağışıklığı güçlendirmeden stresi azaltmaya dek birçok faydası olduğunu belirterek aşurenin 5 faydasını anlattı, 1 kase aşureyi yakmak için yapabileceklerinizi sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#AşureBir kase aşurenin yaklaşık olarak 3 dilim ekmek ve 1 porsiyon meyve ile eş değer olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Maria Tanoğlu, “Yani bir kase aşure ortalama olarak 270-350 kalori civarındadır. Enerji ve vitamin yönünden zengin bu tatlıyı kilo almaya çalışanlar, büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar, sporcular, emziren anneler rahatlıkla tüketebilir. Yüksek kalori içerdiği için kilo problemi, kronik hastalığı olanlar aşureyi doktor ve diyetisyenlerin önerdiği ölçüde tüketmelidir” tavsiyesinde bulundu.
#Aşure Kaç KaloriProf. Dr. Mustafa Tayar, Muharrem ayının gelmesiyle birlikte yapılmaya başlanan aşure hakkında bilgiler verdi. Aşurenin içine baharatlarla beraber ortalama 41 çeşit malzeme girdiğini belirten Prof. Dr. Tayar, "Kuru kayısı, incir, nohut, ceviz, fındık, tarçın gibi malzemelerin olduğu aşure vitamin ve mineral deposudur. Aşureyi yaparken içine koyduğumuz şekeri azaltıp pekmezle tatlandırırsak daha sağlıklı olacaktır. Aşureyi yılda bir kez değil, sürekli yememiz gerekiyor" dedi.
#AşureBeslenme ve Diyetetik Uzmanı Begüm Hatice Tuna, "Aşure bir tatlı olmasına rağmen besin değeri açısından çok zengindir. Aşurenin içine giren her besinin vücuda ayrı ayrı faydası bulunmaktadır. Yapılan aşureye şeker yerine bal veya pekmezle tatlandırılırsa, besleyicilik değeri açısından daha kaliteli bir tatlı yapılmış olur" dedi.
#Aşurenin İçinde Neler OlurTürk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan aşure, içerisindeki malzemelerin çeşitliliği ve sağlığa yararları ile besleyici lezzetlerin başında geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz zengin içeriği ile yüksek kalorili olan aşureyi tüketirken porsiyon kontrolünün çok önemli olduğunu vurgulayan Melike Şeyma Deniz, aşure ile gelen 6 faydayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#AşureMuharrem ayının geleneksel tatlısı; bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure, içerdiği vitaminler, mineraller, proteinler ve posa sayesinde tam bir sağlık deposu. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Turanlı, içerisine konulan şeker miktarı çok fazla olmadığı ve aşırı tüketilmediği taktirde aşurenin bağışıklığı güçlendirmeden stresi azaltmaya dek birçok faydası olduğunu belirterek aşurenin 5 faydasını anlattı, 1 kase aşureyi yakmak için yapabileceklerinizi sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#AşureBir kase aşurenin yaklaşık olarak 3 dilim ekmek ve 1 porsiyon meyve ile eş değer olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Maria Tanoğlu, “Yani bir kase aşure ortalama olarak 270-350 kalori civarındadır. Enerji ve vitamin yönünden zengin bu tatlıyı kilo almaya çalışanlar, büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar, sporcular, emziren anneler rahatlıkla tüketebilir. Yüksek kalori içerdiği için kilo problemi, kronik hastalığı olanlar aşureyi doktor ve diyetisyenlerin önerdiği ölçüde tüketmelidir” tavsiyesinde bulundu.
#Aşure Kaç KaloriProf. Dr. Mustafa Tayar, Muharrem ayının gelmesiyle birlikte yapılmaya başlanan aşure hakkında bilgiler verdi. Aşurenin içine baharatlarla beraber ortalama 41 çeşit malzeme girdiğini belirten Prof. Dr. Tayar, "Kuru kayısı, incir, nohut, ceviz, fındık, tarçın gibi malzemelerin olduğu aşure vitamin ve mineral deposudur. Aşureyi yaparken içine koyduğumuz şekeri azaltıp pekmezle tatlandırırsak daha sağlıklı olacaktır. Aşureyi yılda bir kez değil, sürekli yememiz gerekiyor" dedi.
#AşureBeslenme ve Diyetetik Uzmanı Begüm Hatice Tuna, "Aşure bir tatlı olmasına rağmen besin değeri açısından çok zengindir. Aşurenin içine giren her besinin vücuda ayrı ayrı faydası bulunmaktadır. Yapılan aşureye şeker yerine bal veya pekmezle tatlandırılırsa, besleyicilik değeri açısından daha kaliteli bir tatlı yapılmış olur" dedi.
#Aşurenin İçinde Neler OlurTürk mutfak kültüründe İslam dininin etkisiyle dini ve kültürel bir boyut kazanan aşure, Muharrem’in onuncu günü başlamak üzere daha sonraki günlerde de pişirilip dağıtılıyor. Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşurenin yapımı ise oldukça pratik. Peki, aşure nasıl yapılır? Aşure yaparken nelere dikkat edilmeli?
#AşureCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde ‘köklü değişiklik’ yaptıklarını belirterek, “28 Ekim öğle vakti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sadece 81 vilayetimizden 10’ar vatandaşımızın katılacağı bir resepsiyon veriyoruz” dedi.
ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Baş Diyetisyeni Kütük: - "Tamamen bitkisel kaynaklı protein içeriği olan aşure, emziren annelerin yeterli besin ögelerini almasını ve bu sayede de anne sütünün artmasını sağlamaktadır. " - "Aşure yüksek kaloriye sahip olduğu için dikkatli tüketilmesi gerekmektedir"