Bilim insanlarına göre 80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebilecek olan C/2023 A3 kuyruklu yıldız, Türkiye’de gökyüzünde görülmeye başlandı. Kastamonu’da kuyruklu yıldızı görüntüleyen Astrofotoğrafçı Murat Helvacıoğlu, geçen yıl keşfedilen ve yaklaşık 80 bin yılda bir yörüngesi olan kuyruklu yıldızı görmenin kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.
#Kuyruklu YıldızBilim insanlarına göre 80 bin yıl sonra ilk kez çıplak gözle görülebilecek olan C/2023 A3 kuyruklu yıldız, Türkiye’de gökyüzünde görülmeye başlandı. Kastamonu’da kuyruklu yıldızı görüntüleyen Astrofotoğrafçı Murat Helvacıoğlu, geçen yıl keşfedilen ve yaklaşık 80 bin yılda bir yörüngesi olan kuyruklu yıldızı görmenin kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.
#BilimODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı.
#AstrofotoğrafODTÜ Fizik Bölümü son sınıf öğrencisi Batuhan Dereli (31), Balıkesir’in Bandırma ilçesine kurduğu teleskobuyla, yörüngesini 71 yılda bir tamamlayan, Everest Dağı'ndan daha büyük, ‘12P/Pons-Brooks’ adlı kuyruklu yıldızı görüntüleyerek fotoğrafladı.
#BalıkesirGeçen yıl keşfedilen ‘Comet 2022 E3 (ZTF)’ adlı kuyrukluyıldız, 50 bin yıl sonra ilk kez Dünya’dan izlenebilecek ve bir 50 bin yıl daha görülemeyecek. Eğer böyle bir şansı iyi değerlendirmek istiyorsanız astrofotoğrafçı Uygar Mitat’a kulak verin. Mitat, C 2022 E3’ü en iyi şekilde izleme yollarını Hürriyet’e anlattı.
#CometAstronomi tutkunlarının buluşma noktası olan Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği tüm hızıyla sürerken meteor yağmuru katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Astronomi meraklıları, etkinlik alanına kurulan teleskopların önünde ‘göğe bakma kuyruğu’ oluşturdu. Etkinlik boyunca 630 saatlik gözlem yapıldı.
#AntalyaAstronomi tutkunlarının buluşma noktası olan Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği tüm hızıyla sürerken meteor yağmuru katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Astronomi meraklıları, etkinlik alanına kurulan teleskopların önünde ‘göğe bakma kuyruğu’ oluşturdu. Etkinlik boyunca 630 saatlik gözlem yapıldı.
#Antalya Gökyüzü Gözlem EtkinliğiDerin uzay fotoğrafçısı Uygar Mitat’ın çektiği Andromeda Galaksisi karesi NASA’nın resmi sosyal medyasından paylaşıldı ve 7 milyon kişiye ulaştı. Mitat, kendini “Karanlıktaki aydınlıkları keşfetmeye çalışan tutkulu bir astrofotoğrafçı” olarak tanımlıyor.
#Uygar MitatAmatör astronom Mustafa Aydın, teleskop almak için bütçemizi ve yapmak istediğimiz gözlem türünü belirlememiz gerektiğini söylüyor. Ay, gezegenler, derin uzay objeleri ya da astrofotoğrafçılık için alınacak teleskopların farklı olduğunu belirtiyor. Bir başka amatör astronom Zafer Emecan, yeni başlayan gökyüzü gözlemcileri, orta seviyedekiler ve profesyoneller için teleskop önerileri veriyor...
#Astronomi