Vakıf üniversitelerinde ücretlerin belli olmasıyla beraber bazılarının yabancı öğrencilere avantajlı ücretler sunduğu görüldü. Yabancı öğrenciye ucuz tarife uygulayan bazı üniversitelerde ücret farkları iki katını buluyor. Bazı vakıf üniversiteleri ise yabancılardan daha fazla ücret talep ediyor.
#Vakıf ÜniversiteleriYıllık eğitim masrafı 73 bin dolar (2 milyon 276 bin 313 TL) civarı olan Brown Üniversitesi, uluslararası öğrencileri finansal durumuna bakmadan kabul edeceğini açıkladı. ‘Need blind’ yani ihtiyaç körü olarak adlandırılan üniversiteler arasına katılan üniversite, yeni kararı önümüzdeki yıl güz dönemi öğrencileri ile uygulamaya başlayacak.
#ÜniversiteKanada, ülkedeki barınma ve sağlık hizmetleri üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla iki yıl boyunca ülkeye kabul edilen yabancı öğrenci sayısını sınırlayacak. Kanada Göçmenlik Bakanı Marc Miller pazartesi günü yaptığı açıklamada Kanada’nın bu yıl yaklaşık 360 bin öğrencinin lisans eğitim iznini onaylayacağını söyledi. Üniversiteler ise bu kısıtlamanın yurt dışından gelecek öğrenci sayısını olumsuz etkilemesinden endişeleniyor.
#KanadaYurtdışında okumak isteyen öğrenciler rotayı ABD, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerden maliyeti daha düşük Polonya, Macaristan, Çekya gibi Doğu Avrupa ülkelerine çevirdi. Son 3 yılda bu ülkelere giden öğrenci sayısı yüzde 70 arttı. Peki bu ülkelerde öğrencileri nasıl bir maliyet bekliyor? İşte cevabı...
#YurtdışıPandemiyle birlikte öğrenciler farklı ülkeleri tercih etmeye başladı ve yaşanan son depremlerin ardından yurtdışı eğitimine olan ilgi her zamankinden daha fazla. Başka ülkelerde iyi bir eğitim almanın hayalini kuranlar için okulların başvuru dönemi, yurtdışı eğitim danışmanlığı yapan firmalar için de fuar zamanı başladı.
#Yurtdışında EğitimABD’nin güz döneminde online eğitim verecek üniversitelerdeki yabancı öğrencilere vize verilmeyeceğini açıklaması ve bu öğrencilerin ülkeyi terk etmelerini ya da yüz yüze eğitim veren okullara geçmelerini istemesi üzerine Harvard Üniversitesi ve MIT, ABD hükümetine dava açtı.
#Harvard ÜniversitesiABD online eğitim veren üniversitelerdeki yabancı öğrencilere vize verilmeyeceğini, bu öğrencilerin ülkeyi terk etmelerini ya da örgün eğitim veren okullara geçmelerini istedi. Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği (UED) Başkanı Aslıhan Özenç, “Kararı gözden geçireceklerini umuyorum” dedi.
#GazetehaberleriSon yıllarda hem dünya genelinde yaşanan kültürel ve teknolojik değişiklikler dünyayı daha da küçültüyor hem de ülkemiz gündeminde ve eğitim sisteminde daha sık şekilde karşımıza çıkan çeşitli sıkıntılar, yurtdışında eğitim almaya yönelik talebi destekleyerek canlı tutuyor ve uzun süreli değerlendirmeler yapıldığında toplam öğrenci sayılarını arttırıyor.
#EğitimABD için öğrenci vizesi başvurularında sosyal medya adresleri de istenmeye başlandı. İngiltere merkezli eğitim haberleri platformu Pie News’in haberine göre, ABD’ye eğitim için gidecek öğrencilere verilen vizenin başvuru formunda, 20 kadar sosyal medya hesaplarını paylaşmaları da talep ediliyor.
#GazetehaberleriDolar ve Euro’daki artış yurtdışında okumak isteyenleri de olumsuz etkiliyor. Dil okuluna başvurmak, lisans ve lisansüstü eğitim almak isteyenler arasında iptaller, ertelemeler, süre kısaltma, farklı ülkelere yönelme gibi durumlar söz konusu. Şirketler ise ‘indirim kampanyası’, ’ucuz ülkeler’ gibi alternatiflerle süreci atlatmaya çalışıyor.
#GazetehaberleriABD-Türkiye arasında vizelerin durdurulması kararından en çok etkilenecekler arasında öğrenciler ve akademisyenler de bulunuyor. Uzmanlar yılda yaklaşık 20 bin gencin üniversite ve dil eğitimi için ABD’ye gitmeye çalıştığını belirterek, birçok öğrencinin mağdur olabileceğini vurguluyor. Vize başvurusunda bulunanlara farklı ülke alternatifleri sunarak çözüm bulmaya çalışan kurumlar, gelişmeleri yakından takip ediyor. Ay sonunda düzenlenecek eğitim fuarı için 10 ABD üniversitesi katılımını şimdiden iptal etti. Öte yandan üniversiteler de uluslararası konferanslara katılım, birlikte üretim gibi alanlarda bu karardan payını alıyor.
#ABDAvrupa Uluslararası Eğitim Birliği’nin (EAIE) İspanya Seville’deki konferans ve fuarının yıldızı Türkiye oldu. Ülkemizden 100, dünya üniversitelerinden 6 bini aşkın katılımcının olduğu toplantıda gündem, Türkiye’nin Kanada ve Avrupa’ya gönderdiği üniversite öğrencileriydi. Amerikalı üniversiteler Türk öğrencilerini bu yıl yüzde 30 oranında kaybetmekten mutsuzken Almanya, İtalya, İsveç, Polonya ve Macaristan’ın ise yüzü güldü.
#EğitimDolar/TL kurundaki hızlı yükseliş, her yıl binlerce Türk öğrenciye hizmet veren yabancı eğitim kurumlarını da harekete geçirdi. Daha önce fiyatlarından taviz vermeyen eğitim kurumları, artık Türk öğrenci sayılarında düşüş yaşanmaması için yüzde 50'ye varan indirimler uyguluyor.
#Akare Yurtdışı Eğitim FuarlarıTürk öğrencilerin son yıllarda üniversite eğitimi için Malezya'yı da tercih etmeye başladığını belirten uzmanlar, "En çok tıp, eczacılık ve diş hekimliği ilgi görüyor. Yaşam giderlerinin yıllık 5 bin doları geçmemesi ve öğrencilerin haftada 20 saate kadar çalışma iznine sahip olması, yurt dışı eğitimde Malezya'yı cazip kılıyor" dedi.
#Yurt Dışı EğitimMilletvekili seçim sonuçlarının büyük bir kısmının belli olmasıyla kesin olmayan sonuçlara göre Meclis'te yer alacak 600 milletvekili belli oldu. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti’nin milletvekili adayları merak edilen konuların başında geliyor.14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarına göre siyasi partilerin Meclisteki koltuk sayıları değişiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra TBMM’de çoğunluğun hangi siyasi partide olacağı tartışılıyor. Bu kapsamda İstanbul 2. bölge milletvekili aday listesi yakından takip ediliyor. Partilere göre İstanbul 2. bölge milletvekili adayları haberde yer almaktadır. Peki İstanbul 2. bölge milletvekili adayları kimler? İşte, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti milletvekili aday listesi
#İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları KimlerMilletvekili seçim sonuçlarının büyük bir kısmının belli olmasıyla kesin olmayan sonuçlara göre Meclis'te yer alacak 600 milletvekili belli oldu. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti’nin milletvekili adayları merak edilen konuların başında geliyor.14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarına göre siyasi partilerin Meclisteki koltuk sayıları değişiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra TBMM’de çoğunluğun hangi siyasi partide olacağı tartışılıyor. Bu kapsamda İstanbul 2. bölge milletvekili aday listesi yakından takip ediliyor. Partilere göre İstanbul 2. bölge milletvekili adayları haberde yer almaktadır. Peki İstanbul 2. bölge milletvekili adayları kimler? İşte, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti milletvekili aday listesi
#İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları Kimler14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekilliği seçimleri kapsamında İstanbul 2. bölge ilçeleri merak ediliyor. Türkiye’nin en yüksek nüfuslu illerinden birisi olan İstanbul seçimlerde 3 bölgeden oluşuyor. Vatandaşlar da yaşadıkları ilçeye göre 1., 2. ya da 3. bölgeden adaylar için oy kullanacak. Peki, İstanbul 2. Bölge neresi, hangi ilçeler? İstanbul 2. Bölge kaç milletvekili çıkaracak? 2023 İstanbul 2. Bölge milletvekili adayları ve son dönem milletvekili listesi (2023)
#İstanbul 2. Bölgeİstanbul (2. bölge) seçim sonuçları 14 Mayıs seçimleri kapsamında bölge halkı tarafından merak ediliyor. 14 Mayıs Pazar günü toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık hakkını kullanarak oy kullanma işlemi gerçekleştirecek. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti İstanbul 2. bölge milletvekili adayları dışında, son seçimde alınan oy oranları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, İstanbul (2. bölge) kaç milletvekili çıkarıyor? İstanbul (2. bölge) seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte İstanbul (2. bölge) son seçim sonuçları ve güncel seçmen sayısı hakkında detaylı bilgiler!
#İstanbul (2. Bölge) Seçim SonuçlarıİYİ Parti aday listesi YSK'ya teslim edildi. Gelen ilk bilgilere göre İYİ Parti 9 şehirde aday göstermedi. Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin milletvekili aday listesinde yer aldı. Ayrıca Alpaslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş ile Gökhan Zan ve Ünal Karaman da listede bulunan isimler oldu.
#İYİ PARTİ