Artwist ‘Artıktan Sanata’ projesinde hayat bulan Prof. Rahmi Atalay’ın ürettiği ve Emine Erdoğan ile İGA-İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu tarafından son dokunuşları yapılan eserlerden elde edilen gelir KAÇUV, TESYEV ve ENEV’e bağışlanıyor.
#Artıktan SanataİGA’nın çevre ve sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yürüttüğü Artwist “Artıktan Sanata” projesinde hayat bulan eserler, katılımın oldukça yüksek olduğu online müzayedenin tamamlanmasıyla beraber sahiplerini buldu. Prof. Rahmi Atalay’ın ürettiği, Emine Erdoğan ve İGA-İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu tarafından son dokunuşları yapılan eserlerden elde edilen 1 milyon 20 bin TL, KAÇUV, TESYEV ve ENEV'e bağışlanıyor.
#Emine ErdoğanİGA’dan, Artwist “Artıktan Sanata” Projesi ile Çocuklar Yararına Müzayede İGA’nın çevre ve sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yürüttüğü Artwist “Artıktan Sanata” projesinde hayat bulan eserler, çocuklar yararına faaliyet gösteren vakıflara destek sağlamak amacıyla müzayedeye çıkıyor. Prof. Rahmi Atalay tarafından oluşturulan, Emine Erdoğan ve İGA – İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu tarafından son dokunuşları yapılan eserleri, en yüksek teklifi veren kişiler almaya hak kazacak, elde edilen gelirler de KAÇUV, TESYEV ve ENEV'e bağışlanacak.
#İgaTürkiye’nin dünyaya açılan kapısı İstanbul Havalimanı, kültür ve sanata verdiği önem ile çevre ve sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor. Sıfır atık hedefine ulaşma ve artık malzemeyi ileri dönüşümle değerlendirme bakış açısıyla ikincisi düzenlenen Artwist yarışmasına, tüm Türkiye’den katılımcılar bekleniyor.
#ARTWISTİGA’nın çevre ve sürdürülebilirlik politikalarını titizlikle uyguladığı İstanbul Havalimanı, israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması hedefiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan ilk havalimanı oldu.
#İstanbul HavalimanıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Atıktan Sanata Projesi, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında oluşan atık materyalin, sanat eserlerine dönüştürülmesi fikriyle oluştu. İlk kez bir inşaat sahasında, bir sanat atölyesi kuruldu. Bugüne kadar 10 ton atık geri dönüştürüldü. Bu çalışmalar sonucunda, 'botanik', 'moda', 'heykel' ve 'kullanılabilir ürün' kategorilerinde çeşitli eserler ortaya çıktı. Bunların satışından elde edilecek gelir, sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak." dedi.
#Emine Erdoğan