CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TFMD Yönetim Kurulu’nun ziyaretinde, genel başkan seçilmesiyle yeni hayatındaki zorunlu değişiklikleri anlattı. Çevresindeki korumalara alışmaya çalıştığını söyledi. Özel, “Zaman zaman korumaları atlatma çabam oluyor ama çok da başarılı olamıyorum” dedi.
#CHPDepremde en hızlı organize olan meslek örgütlerinden biriydi eczacılar. Kimi enkaz altındaki ailesini kurtarıp gönüllü oldu, kimi eczanesini kapatıp bölgeye gitti. En ücra köylere kadar ulaşan eczacılar, gerektiğinde tek bir ilacı uçakla getirtti, gerektiğindeyse kendi merhemini kendileri yaptı...
#EczacılTürk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney bazı ilaç firmalarının, SGK’nın belirlediği kamu kurum iskontolarını uygulamaktan, kısmen ya da tamamen vazgeçtiğini belirterek, “Sorunun devam etmesi halinde, kronik böbrek yetmezliği bulunan hastaların cebinden ilaçları için aylık 1.000 lirayı bulacak fiyat farkları ödeyecekler” dedi.
#Eczacı20 Şubat'ta yüzde 10.6 zamlanacak ilaçlar piyasada bulunmayınca devreye Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) girdi. Kurum, yaptığı duyuruda, ilaç olduğu halde talepleri geri çeviren firmalar hakkında idari ve cezai işlem yapılacağını açıkladı.
#İlaçTürkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen eczacılar, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi’nde 4 meslektaşlarının öldürülmesine isyan etti. “Yastayız” yazılı afişlerle yürüyen beyaz önlüklü yüzlerce eczacı, “Bu ölümlerin sıradanlaştırılması hukuka, ahlaka ve vicdana sığmaz” dedi.
#ANKARATürkiye’de 2015 yılında 2 milyon 46 bin kutu ilaç kullanılırken, bu ilaçlar için 19 milyar 349 milyon lira para harcandı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu veriler güçlü bir sağlık tüketicisi olduğumuzu gösteriyor. Türkiye’nin yeni döneminde ilacı üretebilen bir ülke olması gerekiyor” dedi. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Arman Üney de eczacıların her geçen gün sayıları artan Suriyeli mültecilere ilaç sağlamada sıkıntı yaşamaya başladıklarını belirterek, “Bu konu bir kurala bağlanmadı. AFAD ile protokol yapılması şart” dedi.
#Sağlık Bakanlığı1 Temmuz'da yürürlüğe giren bir uygulama ile kanser tedavisinde kullanılan 267 kalem onkoloji ilacı kamu hastanelerinden hastalara verilmeye başladı. Hastalar ilaçlarını böylece eczaneden değil direk hastaneden almaya başladı. Uygulamaya o günlerde eczacılardan tepki gelmişti.
#KanserTürk Eczacıları Birliği (TEB) 2. Başkanı Arman Üney, Torba Yasa'da yer alan sahte ilaç üretimi, satışı ve sattıranları kapsayan cezai müeyyide ile ilgili olarak, "Ruhsatsız olarak ilaç üretimi yapanlar ve bu şekildeki ilaçları bilerek satan veya sattıranlar, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Ceza yasasında genel anlamda sahtecilik le ilgili cezai yaptırımlar bulunuyordu. Ancak bizim yasaya konarak, özelde ilaçla ilgili sahteciliğe çok yerinde bir yaptırım gelmiş oluyor" dedi.