Kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan nohudun daha kolay pişmesi, yumuşaması ve daha lezzetli olması için bir gece önceden suya yatırıyor, ertesi gün de pişirmeden önce haşlıyoruz. Tek başına enfes bir yemek olduğu gibi birçok farklı tarife de lezzet katan nohudu haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Bilmeniz gerekenler hemen aşağıda…
#Nohut Haşlamanın Püf NoktalarıHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıKuru baklagiller özellikle kış aylarında sofralarımızın olmazsa olmazı. Nohut, fasulye, mercimek olmadan kışı geçiremiyoruz. Bu ürünleri pişirirken önceden haşlayıp sonra yemek yapıyoruz. Peki haşlama suyu ne oluyor? “Lavaboya döküyorum” diyorsanız çok şey kaybediyorsunuz. ‘Aquafaba’ adı verilen bu suyu dökmek yerine kullanabileceğiniz o kadar çok alan var ki… Sizin için aquafaba’nın kullanım alanlarını aşağıda sıraladık. Afiyet olsun…
#AquafabaNohut, fasulye gibi protein deposu baklagiller sofralarımızda çok sık yer buluyor. Bu ürünlerle yemek yapacağımız çoğu zaman kolay pişsinler ve rahat sindirilsinler diye pişirmeden önce haşlıyoruz. Peki bu haşlama suyunu ne yapıyoruz? Eğer cevabınız lavaboya dökmekse büyük hata ediyorsunuz. Çünkü bu suda bir hazine yatıyor. Adı aquafaba olan bu hazinenin ne işe yaradığını merak ediyorsanız haberimizi okumanız yeterli.
#AquafabaNohut suyu son zamanların en popüler besinlerinden biri. Gerçekten faydalı mı? Faydalı ise nohut suyu nasıl kullanılır? ve daha pek çok soru merak ediliyor. Gelin bu besinin faydalarına ve nasıl kullanılacağına bakalım.
#Nohut Suyu