Yapay zekâ destekli akıllı cihazlar sundukları kolaylıklarla artık hayatımızın her alanındalar. Ancak geçtiğimiz günlerde yaşanan robot süpürge skandalı gibi olumsuz gelişmeler, bize "Güvende miyiz?" sorusunu sorduruyor. Uzmanlar ise hiçbir akıllı cihaza yüzde 100 güvenmememiz gerektiğinin altını çiziyor. İşte detaylar...
#Akıllı CihazSürekli artan güncellemeler ve erken yayınlanan yamaların yanı sıra kullanıcılar en son sürümü yüklesinler diye gönderilen Apple bildirimlerinden bıkan sadece ben değilim sanırım. Ancak iOS işletim sistemi, oluşabilecek siber zafiyetlere karşı korunmak için en doğrusunu yapıyor.
#İphoneSiber saldırılar tüm dünyada hız kazandı. Özellikle büyük siteler birbiri ardına saldırganların hedefi olsa da telefonlar hâlâ en çok saldırıya uğrayan aygıt. Şimdi ise siber korsanların hedefinde AirDrop gibi kullanıcıların işlemlerini kolaylaştıran temassız veri transferi özelliği var. Kullanıcıların ne olduğunu bile anlamadan telefona sızan korsanlar, sosyal medya hesaplarından bankacılık verilerine kadar her şeyi ele geçiriyorlar. Peki bu tehlikeye karşı nasıl önlem almak gerekiyor?
#TeknolojiSpotify sıklıkla kullanılan uygulama arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından oldukça önem taşıyan uygulamalar arasında yer almaktadır. Bu bakımdan Spotify ismi nasıl değiştirilir? Spotify kullanıcı adı değiştirme (Android & iOS) nasıl gerçekleşir öğrenebilir ve buna göre spotify uygulamasını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Spotify ismi nasıl değiştirilir? Spotify kullanıcı adı değiştirme (Android & iOS) detaylarıyla derledik.
Google Play Store’daki farklı uygulamalar üzerinden yayılan tehlike, cihazları tehdit etmeye başladı. Daha önce 20 bankayı taklit ederek saldırı gerçekleştiren siber korsanlar şimdi de kullanıcıları hedef alıyor. Peki kullanıcıları hangi tehlikeler bekliyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#TeknolojiÇinli bilgisayar korsanları bir yazılım açığından faydalanarak dünya üzerindeki internete bağlanan tüm cihazları hedef almaya başladı. Uzmanlar, hemen hemen herkes için tehdit oluşturan durumun uzun yıllardır görülen en büyük internet açığı olduğunu belirtiyor.
#Yazılım AçığıBitdefender Antivirüs, Covid-19 salgını sırasında kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı en büyük küresel siber tehditleri ve süreç içerisindeki gelişimlerini içeren yeni 2020 Tüketici Tehdit Görünümü Raporu’nu yayınladı. Kayda değer birçok bilgiye erişildiğini belirten uzmanlar, kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 önemli bulguyu paylaşıyor.
#BitdefenderSıradışı bir yılı geride bıraktık. 2021’in daha rahat, kolay bir yıl olmasını istiyoruz hepimiz. Gerçekçi olmak gerekirse, ferahlık beklemek yerine uyumlanmaya odaklanmak en hayırlısı... Bilim ve teknoloji dünyası, yeni normale süratle adapte olmak için durmadan güncelleniyor. Pandemi nedeniyle daha fazla kullanılan uzaktan eğitim ya da gelişmiş ev içi eğlence araçları gibi bazı teknolojik gelişmeler hayatımızda kalıcı olacak.
#YazarGoogle’nin yayınladığı son rapora göre Android cihazların %42,1’i hala Marshmallow olarak bilinen 6.0 veya daha önceki sürümlerle çalışıyor. Sayısı 1 milyardan fazla olan bu Android cihazlar, artık güvenlik güncellemeleri almadığı için kötü amaçlı yazılımlara maruz kalma veya virüs bulaşma riski altında. Bu nedenle 2012 yılından önce piyasaya sürülen Android cihazları kullananların özellikle endişe duyması gerektiğini belirten siber güvenlik uzmanları, artık güvenlik güncellemesi almayan telefon sahiplerine 5 uyarıda bulunuyor.
#GüvenlikMilyonlarca telefon sahibinin ortak kullandığı işletim sistemi olan Android platformunda yeni bir güvenlik tehdidi ortaya çıkarıldı. Standhogg ismini taşuyan güvenlik açığı bakın kullanıcılar için nasıl bir tehdit oluşturuyor?
#AndroidSiber güvenlik şirketi Sophos’un önümüzdeki yılın siber tehditlerine ışık tutmak için yayınladığı 2020 Tehdit Raporu, fidye yazılımı saldırılarının hız kesmeyeceğine, Android’e yönelik tehditlerin daha iyi gizleneceğine, buluttaki konfigürasyon hatalarının ve makine öğrenmesinin daha çok suistimal edileceğine dikkat çekiyor.
#Siber GüvenlikABD’nin diğer ülkelerden Huawei konusunda kısıtlama getirme talebine rağmen Almanya, 5G altyapısının kurulmasında Çin şirketi Huawei'yi dışarıda bırakmadı. İsviçreli telekom firması Sunrise de 5G dağıtımı konusunda Huawei ile iş birliği yaparak Avrupa'daki ilk 5G iç mekan servisini kullanıma sundu
#HuaweiSiber güvenlik kuruluşu ESET, 2019 yılının ilk altı ayında toplanan istatistiklere dayanarak, mobil güvenliğin genel durumuyla ilgili bir analiz paylaştı. Buna göre Apple firmasına ait telefonların kullandığı iOS işletim sisteminde algılanan güvenlik açığı ve kötü amaçlı yazılım sayısı artarken, Android’de raporlanan güvenlik açıklarının sayısı azaldı.
#EsetGoogle, Nisan 2019 Android Güvenlik Güncellemesi adı altında telefon sahiplerine önemli bir güncelleme sundu. Şirketin her ay yaptığı gibi bu ay da pek çok güvenlik açığını giderdiği yeni güncelleme, bir yandan Google Sesli Asistan'ın bazı özelliklerinde iyileştirmeye giderken, diğer yandan da Google Pixel 2 telefonlarına da bazı yeni özellikler kazandırdı.
#AndroidTwitter'da yaşanan teknik bir sorundan dolayı gizli hesaplar herkese açık hesap haline geldi; gizli kalan tweet'ler ortalığa döküldü. Sorunun ortaya çıkmasının ardından artan şikayetlerle durumun farkına varan Twitter sorunu düzeltirken, kullanıcılardan özür diledi.
#TwitterMcAfee araştırmacıları; zararlı kripto madencilik yazılımları trendini, Windows 10 Cortana açıklarını, blockchain saldırı vektörlerini, mobil fatura dolandırıcılığı uygulamalarını ve açıkların silah olarak kullanılabilme özelliklerini analiz etti.
#McafeeAndroid 8.1 güncellemesinin oldukça geç gelmesi nedeniyle Xiaomi Mi A1 kullanıcıları büyük tepki göstermişti. Güncelleme nihayet geldi; ancak telefona güncelleme gelmiş olsa da şimdi de kullanıcılar oluşan SMS sorunu ve güvenlik açığı ile uğraşıyor.
#Android One