İçeriğinde bolca antioksidan bulunduran Andız pekmezi, özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmanın bitkisel yolu olarak sıklıkla araştırılıyor. Peki andız pekmedi nedir, ne işe yarar? İşte andız pekmezinin saça ve sağlığa faydaları...
#Andız PekmeziSon yıllarda popülerliği hızla artan sağlıklı besinler arasında andız pekmezi geliyor. İçerdiği yağ asitleri sayesinde antioksidan özellik gösteren andız pekmezinin, basur, kansızlık, mide, akciğer, karaciğer, romatizma, şeker hastalığı, idrar yolları iltihabı, astım gibi birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. İşte andız pekmezinin yapımı ve faydaları hakkında detaylı bilgi…
#AndızAndız pekmezi, yapımı zor ve zahmetli ama tam bir şifa kaynağı. Daha çok Doğu Akdeniz bölgesinde görülen bir çam türünden elde ediliyor. Peki andız pekmezi nasıl yapılır, ne kadar tüketilmeli? İşte andız pekmezinin faydaları..
#Andız Pekmezinin FaydalarıAndız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız Pekmeziİştah açıcı özelliği bulunan pekmez, kan yapıcı özelliklere sahiptir. Pekmez kullanımının düzenli olarak yapılması, bağışıklık sisteminin daha güçlü hale gelmesini sağlar. İşte pekmez çeşitleri, faydaları ve tüketimi konusundaki ayrıntılar.
#Pekmezin Faydaları NelerAndız pekmezi faydaları ile merak ediliyor. Kansızlık denildiğinde akla ilk gelen pekmez türlerinden birisi olan andız pekmezi, ayrıca gripten öksürüğe kadar pek çok rahatsızlığa da iyi geliyor. Sağlık için yararlı pekmez çeşitlerinden biri olan andız pekmezi uzmanlar tarafından da öneriliyor. Uzman Diyetisyen M. Turgay Köse, andız pekmezinin faydalarını anlattı, nasıl tüketilmesi gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. İşte, andız pekmezi faydaları ve yararları hakkında bazı bilgiler
#Andız Pekmezi