Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi haberleri sayfasında Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 491 Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Grönland'da buzulların neden ve nasıl eridiğini araştırıyor. Geçen ay 1 günde 11 milyar ton buzulun eridiği tespit edildi. Erime hızı böyle giderse, 50 ila 100 yıl içinde pek çok şehir su altında kalabilir.
#GrönlandAmerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın Kepler Uzay Teleskobu ile 1284 yeni gezegen keşfedildiği açıklandı. Gezegenlerin 9’unun ‘yaşanabilir bölge’ içerisinde olduğu belirlendi. NASA'dan yapılan açıklamada, ‘gezegen avcısı’ olarak da nitelendirilen Kepler Uzay Teleskobu'nun Güneş Sistemi dışında bulduğu 4 bin 302 potansiyel gezegenin 1284'ünün daha teyit edildiği ve doğrulandığı kaydedildi. Gezegen olabileceği düşünülen 1327 aday gök cisminin ise ek araştırmalara açık olduğu, 707 tanesinin başka astrofiziksel fenomenler kapsamında olabileceği, kalan 984’ünün ise daha önce başka tekniklerle keşfedildikleri ve gezegen olarak doğrulandıkları belirtildi.
#NASAAmerikan şirketi Intuitive Machines tarafından geliştirilen “Odysseus” isimli uzay aracı Ay’ın yüzeyine başarılı şekilde iniş yaptı. ABD, 50 yıldan uzun bir süre sonra yeniden Ay misyonu gerçekleştirirken Odysseus, özel bir şirket tarafından Ay'a gönderilen ilk uzay aracı olarak tarihe geçti.
#AbdNASA’da çalışan astrofizik mühendisi Dr. Umut Yıldız, 21 yıl sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Hürriyet’e konuşan Yıldız, “Bundan sonra Türkiye’de uzayla ilgili daha fazla şirket kurulacak, daha fazla insana ihtiyaç duyulacak. Bu alanda geç kalmış da değiliz. Türkiye öncü ülkelerden biri oluyor” dedi.
#NASAİlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkmasının ardından Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ndeki (NASA) görevinden ayrılıp, Türkiye'nin uzay atılımını yaşamak için 21 yıl sonra ülkesine döndü. Gezeravcı'nın bulunduğu uzay kapsülünün hareketi sırasında yaşadığı duygusal anları anlatan Yıldız, CNN TÜRK'te konuşurken, 'Artık roket yanmaya başlayınca tamam gidiyor artık dedim. Gözlerimiz dolmaya başladı.' ifadelerini kullandı. Yıldız ayrıca, "Artık bu deneyimlerimi Türkiye'de değerlendirmek ve Türkiye'nin uzay atılımını hep beraberce yaşamak için NASA'dan ayrılıyorum" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yıldız'ın geri dönüş kararını açıkladığı videoyu, 'Hoş geldiniz' diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.
#Astrofizikçi Dr. Umut Yıldızİlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkmasının ardından Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ndeki (NASA) görevinden ayrılıp, Türkiye'nin uzay atılımını yaşamak için 21 yıl sonra ülkesine döneceğini açıkladı. Yıldız, "Bana çok katkıları olan müthiş insanlarla tanıştım, kendimi ve çevremi geliştirme fırsatı buldum. Artık bu deneyimlerimi Türkiye'de değerlendirmek ve Türkiye'nin uzay atılımını hep beraberce yaşamak için NASA'dan ayrılıyorum" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yıldız'ın geri dönüş kararını açıkladığı videoyu, 'Hoş geldiniz' diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.
#Umut Yıldızİlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkmasının ardından Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ndeki (NASA) görevinden ayrılıp, Türkiye'nin uzay atılımını yaşamak için 21 yıl sonra ülkesine döndü. Gezeravcı'nın bulunduğu uzay kapsülünün hareketi sırasında yaşadığı duygusal anları anlatan Yıldız, CNN TÜRK'te konuşurken, 'Artık roket yanmaya başlayınca tamam gidiyor artık dedim. Gözlerimiz dolmaya başladı.' ifadelerini kullandı. Yıldız ayrıca, "Artık bu deneyimlerimi Türkiye'de değerlendirmek ve Türkiye'nin uzay atılımını hep beraberce yaşamak için NASA'dan ayrılıyorum" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yıldız'ın geri dönüş kararını açıkladığı videoyu, 'Hoş geldiniz' diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.
#UzayPek çok gökbilimci artık evrenin başka yerlerinde yaşam olup olmadığını sorgulamıyor. Bunun yerine yaşamı "ne zaman bulacağımızın" yanıtını arıyor. Birçok bilim insanı önümüzdeki birkaç yıl içinde, Dünya dışı yaşamın izlerini keşfedeceğimiz konusunda iyimser.
#UzayUzay Kaşifleri Derneği’nin (Association of Space Explorers- ASE) bu yıl 34’üncü buluşması olan ‘Planetary Congress’ kapsamında Bursa’da bulunan 70 astronot ve kozmonot, Türkiye’nin uzay ve havacılık temalı ilk eğitim ve deneyim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni (GUHEM) ziyaret etti. İnteraktif düzenekleri ve uçuş simülatörlerini test ederken keyifli anlar yaşayan astronot ve kozmonotlar, GUHEM için, “Dünyada böyle bir merkez yok” ifadeleriyle de hayranlıklarını dile getirdi.
#GUHEMGüneş fırtınası ile ilgili olarak önemli bir açıklama geldi. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bir hafta içinde Güneş yüzeyinde ikinci bir kara leke tespit etti. Bu kara lekelerin oluşturduğu Güneş rüzgârlarının yarın Dünya’ya ulaşması bekleniyor. Güneş fırtınasının iletişim araçlarını, elektronik aletleri ve interneti etkileyebileceği uyarısı yapıldı. Peki Güneş fırtınası nedir? Güneş fırtınası neden olur, etkileri neler? İşte detaylar...
#Güneş FırtınasıNASA bir hafta içinde Güneş’te iki kara leke gözlemledi. Bu kara lekelerin oluşturduğu Güneş rüzgârlarının yarın Dünya’ya ulaşması bekleniyor. Güneş fırtınasının iletişim araçlarını, elektronik aletleri ve interneti etkileyebileceği uyarısı yapıldı.
#NASA1969 tarihinde Neil Armstrong, "İnsan için küçük, insanlık için büyük bir adım" dediğinde uzay maceramız resmen başlamış oldu. Aradan geçen 53 yılda bilim insanları birden fazla kez Ay’a ayak bassa da, artık yeni hedefler için Ay yüzeyi ziyaret edilecek. NASA dün gerçekleştirdiği fırlatma denemesinden başarılı bir sonuç alamadı. Peki Artemis uzay aracı, insanlığın kaderini nasıl değiştirecek? NASA'nın gerçek hedefi ne? İşte 6 SORUDA tüm merak edilenler…
#Artemis 1