Koronavirüs salgını yavaş yavaş hayatlarımızdan çıkmaya başlasa da 2020’nin ilk günlerinden bugüne, hastalığa yakalananlar arasında görülen sağlık sorunları incelenmeye devam ediliyor. Özellikle beyni etkileyen koronavirüs ve virüsün yenilmesinden sonra da görülmeye devam eden uzun covid semptomları özellikle 65 yaş üzeri için hâlâ tehlike arz ediyor…
#Alzaymır HastalığıDünya çapında milyonlarca kişiyi, bu kişilerin ailelerini ve sağlık çalışanlarını etkileyen ve hayatlarını kâbusa çeviren Alzaymır hastalığı için yürütülen ilaç çalışmalarından biri alınan olumlu deney sonuçlarıyla herkese umut oldu...
#Alzaymırİleri yaşlarda ortaya çıkan ve sadece hastalığı yaşayanların değil, aile bireylerinin de hayatını cehenneme çeviren Alzaymır hastalığıyla ilgili yeni yapılan bir çalışma milyonlarca insana umut aşıladı…
#AlzheimerDünyada nörolojik hastalıklar en sık rastlanılan sağlık problemleri arasında yer almaktadır. Ülkemizde de pek çok kişide bu rahatsızlıklar görülmektedir. Bu nedenle nörolojik hastalıkların neler olduğu ve belirtileri çok sık araştırılmaktadır. Peki nörolojik hastalıklar ve belirtileri nelerdir? Nörolojik hastalıklar nasıl anlaşılır ve tedavi edilir? Sizlere nörolojik hastalıklar hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.
#SağlıkÇağımızda genetik hastalıklar oldukça fazladır. Genetik hastalıkların tam olarak neyden kaynaklandığı tıp dünyasında araştırılan konular arasına girmiştir. Genetik hastalıkların kimden geçtiği ya da kalıtsal olup olmadığı da merak edilmektedir. Son yıllarda genetik hastalıklar ile ilgili olarak araştırmalar aynı doğrultuda artmıştır. Peki, genetik hastalıklar nelerdir? Genetik hastalıklar neden olur ve anneden geçer mi? Genetik hastalıklar kalıtsal mıdır? İşte genetik hastalıklar ile ilgili tüm bilgileri derledik.
#SağlıkBitkisel tedavi seçenekleri arasında yer alan kendir tohumu en çok tüketilen tohumlardan bir tanesidir. Kendir tohumu gerek faydası gerekse de özellikleri ile ön plana çıkan bir tohumdur. Kendir tohumu ile ilgili yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Özellikle bitkisel olarak hastalıklarını iyi etmeye çalışan kişiler kendir tohumunu yoğun şekilde araştırmaktadırlar. Peki Kendir tohumu nedir? Kendir tohumu ne işe yarar? Kendir tohumunun faydaları ve zararları nelerdir? İşte Kendir tohumu ile ilgili her şey.
Merkezi sinir sistemi, mide, bağırsak rahatsızlıkları ilaçlarının üretiminde etken madde olarak kullanılan ve yurt dışında 24 saatte gerçekleştirilebilinen sentezleme işlemi, Türk bilim insanları başkanlığındaki ekip tarafından bir dakikada yapıldı.
#TeknolojiUzmanlar uyardı: Kadınlarda alzaymır riski, meme kanserinden 2 kat fazla. Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Kulaksızoğlu: "Elde edilen yeni verilere göre 65 yaşından sonra her 6 kadından 1'i alzaymır hastası olurken, erkeklerde bu oran 11'de 1 olarak gözlenmekte. 60 yaşından sonra bir kadının alzaymır olma riski, kadınlarda çok korkulan meme kanseri olma riskinden 2 kat daha fazla"
#AlzheimerE vitamini çeşitli hastalıkların önlenmesi, cildin kendini tamir edebilmesi, vücudun sağlıklı kalması, bağışıklık sistemin güçlenmesi bakımından çok önemlidir. Sağlıklı bir beslenme düzeniyle bu vitamini yeterli düzeyde alabilirsiniz. Bu vitamin yağda çözülebilir. Bitkisel yağlar, tahıl, sebze, meyve, tahıl, et, kümes hayvanları, buğday tohumu dahil olmak üzere birçok gıdadan alınabilir. Eğer tükettiklerinize ek olarak E vitamini kullanmak istiyorsanız doktorunuza danışmalısınız.
#E VitaminiNazmiye Demirel'in doktoru Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, yaptığı açıklamada, 2010 yılından buyana Nazmiye Demirel'in alzaymır hastalığı nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü belirtirken, "Ancak gelişen kandaki oksijen azalması ve bilahare de kalp durması sonucunda, tüm müdahalelerin yapılmasına rağmen saat 22.27 itibarıyla hastamızı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun" dedi.Tahsin GÜNER/ANKARA/DHA
#DoktorDünyanın en ciddi ve korkudan hastalıkları içerisinde alzaymır gelmektedir. Aynı zamanda yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber Türkçede nasıl yazıldığı merak edilmektedir. Peki alzaymır nasıl yazılır? Alzaymır kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı üzerine merak edilen bilgileri derledik.
İleri yaş grubunda en sık görülen hastalıklar içinde 'demans' öne çıkıyor. Demans hastalığında sağlığı korumak için düzenli egzersiz, diğer medikal hastalıkların takibi, yıllık grip aşısı, 5 yılda bir zatürre aşısı, ağız ve diş hijyeni, gözlük gereksiniminin karşılanması ve işitme problemleriyle başa çıkılması öneriliyor. Peki, demans hastalığı nedir?
#Demans Hastalığı Nedir?