2 bin kilometrelik bir demiryolu... Memleketin bir ucunu ötekine bağlıyor. Durakları Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars...Aslında bu hat 70 yıldır var. Ta 1949’dan beri! Ama nedense son iki yıldır patlama yaptı. Kış aylarında bilet, yataklı vagon bulmak neredeyse imkânsız. Gerçi esas hikâye bu değil. (Haber: Çınar Oskay - Fotoğraflar: Sebati Karakurt ve Levent Kulu)
#Karsİçişleri Bakanlığı’nın "Alo 140 Terör İhbar Hattı"nı arayan ihbarcı, terör örgütleri DEAŞ ve Fetih El Şam Cephesi’ne üye 2 kişinin çatışma bölgelerine gidecek kişileri ve çatışma bölgelerinde yaralanarak Türkiye’ye tedavi olmak için gelen kişilerle ilgilendiklerini söyledi.
#DEAŞEmniyet ve istihbarat birimleri, büyük şehirlerde eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör örgütü PKK üyesi 2 kadının yakalanması için harekete geçerken, teröristlerin yakalanmasına katkı sağlayıp bilgi verenlerin ödüllendirileceği belirtildi.
#PKKİçişleri Bakanlığı, ‘terörden arananlar’ listesine FETÖ firarisi 37 kişinin ismini de ekledi. Darbe girişiminin kilit ismi olan Adil Öksüz ile Fetullah Gülen’den sonra örgütün başına geçeceği ileri sürülen Mehmet Ali Şengül ‘kırmızı’ kategoride yer aldı. Başlarına 4’er milyon lira ödül konuldu. Bakanlık listesinde FETÖ elebaşı Gülen de kırmızı kategoride bulunuyor.
#Fetöİçişleri Bakanlığınca kurulan "Alo 140 Terör İhbar Hattı"na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor, geçen yıl 31 Ağustos'tan bugüne kadar ihbar hattını arayan 114 bin 495 vatandaş, terör örgütü mensupları ve eylemlerine ilişkin güvenlik güçlerine bilgi verdi.
#TeröristSon zamanlarda artan terör olayları dolayısıyla terörle mücadele kapsamında "Alo 140 Terör İhbar Hattı" kuruldu. İhbar sonucu kişi 200 bin TL'ye kadar ödüllendirilebilecek. İhbarın önemine göre İçişleri Bakanı'nın onayıyla ödül parası 20 katına kadar artırılabilecek.
İŞKUR’un İşgücü Uyum Programı (İUP), iş arayan bireylerin işgücü piyasasına daha hızlı adapte olmasını hedefleyen bir destek programıdır. Program, mesleki eğitimlerle birlikte kişisel gelişim ve iş sağlığı gibi konularda da eğitim sunuyor. Kadınlar, gençler, engelliler ve dezavantajlı gruplara yönelik olan bu programda katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Katılımcılar 140 gün boyunca eğitim alabilir ve program en fazla 10 ay sürebilecek. Öte yandan Bakan Işıkhan'dan İUP başvuruları hakkında açıklama geldi. Peki, İUP nedir? İşte, şartlar ve detaylar.
#İşgücü Uyum ProgramıİUP başvuruları, Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyla gündeme geldi. Işıkhan yaptığı açıklamada, "Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde hayata geçirdiğimiz İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular başladı" dedi. İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP), işsiz bireylerin işgücü piyasasına entegrasyonunu hızlandırmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, finansal okuryazarlık, motivasyon gibi konularda eğitimler verilecek. Program ile kamu kurumları iş birliğiyle uygulanacak ve katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Hedef kitlesi arasında kadınlar, engelliler ve eski hükümlüler yer alacak. Program, en fazla 10 ay sürer ve katılımcılar 140 gün boyunca yararlanabilecek. Peki, İUP nedir? İŞKUR İşgücü Uyum Programı ile günlük 566 TL ödeme yapacak!
#İşgücü Uyum ProgramıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 17 Temmuz’da başlatacağı ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle 11 şehri yeniden ayağa kaldırıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm projesiyle Bakanlığın denetiminde yerinde dönüştürülecek konutlara 500 bin TL hibe, 500 bin TL kredi; işyerlerine ise 250 bin TL hibe, 250 bin TL de kredi desteği verileceğini söyledi. Krediler, 2 yılı ödemesiz 10 yıl vade ve sıfır faizle kullandırılacak.
#Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı