Meme kanserinin ardından yaşanan meme kaybını ortadan kaldırmak için yapılan işlemlerinin, tek başına bir estetik operasyon olarak tanımlanamayacağını vurgulayan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, “Meme kanseri sonrasında yeniden meme yapma işlemi, hayatını tekrar kazanmaya çalışan bir kadın için, yeniden özgüven kazanma sürecinin bir paçasıdır. Memesizlik bir kader değil, yeni bir hayat için kazanılmış bir zaferdir!” diyor.
#Meme ProteziPek çok kişinin adını hiç duymadığı ‘aksesuar meme’ son yıllarda giderek daha fazla dikkat çeken bir sağlık sorunu. "Yağ bezesidir." deyip geçmeyin! Peki aksesuar memede ne zaman cerrahi tedavi gerekiyor? Hastalar ne yapmalı? Doç. Dr. Can Atalay hem hastalığı anlattı hem de önemli uyarılar ve önerilerde bulundu...
#Aksesuar MemePek çok kişinin adını hiç duymadığı ‘aksesuar meme’ son yıllarda giderek daha fazla dikkat çeken bir sağlık sorunu. Hastalar aksesuar memeyi koltuk altında hissettikleri yağ bezesine benzer yumuşak ve hareketli bir şişlik olarak tanımlıyorlar ve bu nedenle meme cerrahlarına başvuruyorlar. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Can Atalay, aksesuar meme dokusuyla başvuran kişilerde şikayetlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.
#Lenf BeziGeçtiğimiz günlerde Bodrum’da bir annenin 28 günlük bebeğini emzirirken uyuyakaldığı ve bebeğin boğularak hayatını kaybettiği haberini okuduk. Bu haberin ardından biraz araştırınca özellikle yeni doğum yapan annelerin gece emzirmelerinde uyuyakalma riskinin sanılandan çok daha fazla olduğunu öğrendim. Öte yandan bebeklerde boğulma vakaları sadece emzirme sırasında değil emzirme sonrası ve uyurken de yaşanabiliyor. Bu riskleri önlemek için sadece anneye değil hem babaya hem de doğum sonrası anneye refakat eden kişiye görev düşüyor. İşte emzirme ve bebeklerde boğulma hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar…
#EmzirmeYaz ayı ile birlikte biz kadınların en büyük derdi terleme oluyor. Yapılan araştırmalarda erkeklerin daha fazla terledikleri tespit edilmesine rağmen üzerine birde bizim bazı kozmetik ürünleri kullanmamız hem cildi sorunlar yaşamamıza hem de o ürünlerin s
#TerlemeERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Serap Utaş, kınayla yapılan geçici dövmelerin deride egzama ve deride renk değişikliğine, Piercing ve kalıcı makyajların organın yapısını değiştirip, nikel alerjisi yaptığını hatırlattı.