Sosyal medya üzerinden hisse tavsiyesi verip yatırımcıyı manipüle eden hesaplara ceza yağıyor. Son olarak SPK, yüksek takipçili bir hesaba 3.9 milyon lira ceza kesti. SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu hesapların kötü niyetli olduğunu tespit ettiklerini ve menfaat sağladıklarını söylemişti. SPK’nın Hürriyet’e verdiği bilgiye göre ‘gözetim ekibi’ tarafından Twitter (X), YouTube, Instagram, Facebook, LinkedIn paylaşımları ve yayınları ile Telegram ve WhatsApp grupları 24 saat kayıt altına alınıyor. Şu an incelemesi süren çok sayıda dosya var ve önümüzdeki günlerde ‘kötü niyetli’ bu hesaplara da yeni büyük cezalar yolda.
#TwitterSermaye Piyasası Kurulu, sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine al, tut tavsiyesi verdikten sonra mülkiyetindeki payları satması nedeniyle Halil İbrahim Babadağı'na idari para cezası uyguladı. Sermaye Piyasası Başkanı Gönül dün yaptığı açıklamada sosyal medya hesaplarına yönelik uyarıda bulunmuştu.
#SPKDünyanın en büyük varlık fonu olarak bilinen Norveç Devlet Varlık Fonu, geçen yıl Türkiye'de toplam 707 milyon dolar yatırım gerçekleştirdi. Fonun portföyünde Türkiye'deki 58 şirketin hisseleri yer aldı. Türkiye'de enerji ağırlıklı 8 şirkette fonun ortaklıklarının hisse değeri 111 milyon dolara ulaştı.
#Norveç Varlık FonuKKTC'de ülkenin Doğusunda İskele bölgesinde bulunan bağlı Kalecik AKSA Enerji Üretim AŞ'ye ait Kalecik santrallerine yapılan yakıt ikmali sırasında boruların patladı. Denize çok miktarda petrol aktı. Gece yarısı 2.30 saatlerinde meydana gelen olayda AKSA Elektrik Santrali'ne yapılan yakıt ikmali sırasında boruların patlaması nedeniyle denize 100 tona yakın Fuel-oil'in sızdığı iddia ediliyor. Önlemlerin yetersiz kalması nedeniyle hızla denize dağılan Fuel- oil büyük bir alana yayıldı. Denizde meydana gelen çevre felaketine karşı kriz masası kurulurken AKSA yetkilileri Türkiye'deki bir firmadan yardım istedi. Bölgedeki işletmelerin ve ilgili devlet dairelerinin ekipmanlarıyla yayılmayı önlemek amacıyla AKSA bölgesiyle Bafra oteller bölgesinde denize bariyerler konuldu. ALİ RUHLUEL-LEFKOŞA-DHA
#PetrolÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Seyitömer Termik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların, Seyitömer Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınır ve taşınmazların satışı, 2594, 31743 ve 200702650 numaralı ruhsatlar ile bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının işletme hakkının verilmesi yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine ilişkin açılan ihaleye katılmak üzere 16 yatırımcı teklif verdi.
Kamunun enerji ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesi ile Ankara’da görülen davada mahkemeden karar çıktı. Sanıkları arasında dönemin üst düzey bürokratları, dev enerji firmaları ile müteahhitlik şirketlerinin olduğu davada mahkeme ceza yağdırdı. Dava sonrasında en ağır kararlardan biri 3 yıl 4 ay hapis ile Aksa Enerji'nin patronu Şaban Cemil Kazancı'ya verildi. Mahkeme kararında ayrıca Cemil Kazancı’yı şirket yönetimlerine girmekten men etti.
Elektrik dağıtım ihalelerinde ilk sırada yer alan şirketlerin taahhütlerini yerine getirememesi üzerine ikinci sıradakilere dönüş, toplam fiyatı 403 milyon dolar aşağı çekti. 5 bölgede, ikinci en yüksek teklifi verenlerle sözleşme imzalanırsa, 9 milyar dolarlık gelir elde edilecek. En yüksek teklif verenler alabilseydi özelleştirme geliri 9 milyar 415 milyon dolar olacaktı.