Bir önceki yazımda, giyilebilir cihazların geçmişten itibaren gelişimini ve sağlık alanında öne çıkan uygulama alanlarını analiz etmiştim. Son dönemlerde giyilebilir cihazların hem daha hızlı ve gelişmiş hale gelmesi, hem de giderek küçülmesi bu teknolojinin sürekli olarak daha fazla ve farklı alanlarda tüketicilerin kullanımına sunulmasını ve bunun sonuncunda da hayatımızın birer parçası haline gelmesini sağlıyor.
#Ergi ŞenerBu videomuzda genelde göz ardı edilen; ancak pek çok cihazımızın bozulmasına neden olan gerilim dalgalanmalarından bahsedeceğiz ve enerji sektörünün önde gelen isimlerinden Schneider Electric’in kullanışlı çözümlerini masaya yatıracağız.
#Schneider ElectricKoronavirüs salgını dolayısıyla özellikle elektronik cihazların hijyeni daha bir önem kazandı. Peki klavye, fare, televizyon ve telefonlar dahil kullandığımız elektronik ürünlerin hijyenini sağlamak için nasıl bir yol izlemek gerekiyor?
#TelefonABD Başkanı Donald Trump bugün şok bir yasağa imza attı. Aralarında İstanbul’un da bulunduğu sekiz ülkedeki 10 havalimanından ABD’ye doğrudan sefer yapacak uçaklara binecek olan yolcular kabinde yanlarına boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihaz alamayacak. THY yetkilileri ilk uygulamanın yarın sabah 08.30’da İstanbul’dan New York’a gidecek uçak yolcuları ile başlayacağını açıkladı. ABD'nin ardından İngiltere de aynı kararı aldı. İngiliz hükümeti, Türkiye dahil 6 ülkeden Birleşik Krallık'a doğrudan yapılan uçuşlarda, yolcuların bazı elektronik cihazları kabine almasının yasaklandığını duyurdu.
#Son DakikaCES 2014 fuarında TV üreticileri arasında büyük bir rekabet var. Ekran büyüklüğü ve çözünürlükte kafası karışan tüketiciyi şimdi de kavisli ekranlar bekliyor. Bluetooth teknolojisi ve akıllı cihazların büyük aşkı sürüyor. Tamamen bu alana konsantre olan üreticiler, cep telefonunu son sistem bir diskoteğe çeviriyor.Tabletiniz küçük mü olsun büyük mü... İncelik yarışı sürüyor. Ancak boyut konusunda kafalar karışık. Kimi tableti küçülttükçe küçültüyor, kimi büyütüyor.