UTİB ve UHKİB ile tekstil ve hazır giyim ihracatçısı 7 birliğin, Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde hayata geçirdiği ulusal çaplı Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması’nda süreç, eğitimlerle başladı. Bu yarışmayla sürdürülebilir tasarım ile üretimde ve tüketimde doğanın ve doğal kaynakların korunması, yenilenebilir enerji tüketiminin desteklenmesi hedefleniyor.
#TekstilTekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu’nun 14 üyenin oyuyla yaptığı başkan yardımcılığı seçimi sonrası yapılan açıklamalar hız kesmiyor. Mevcut TİM Başkanı başkan yardımcılığı seçimini kazandığı konusunda ısrarlı. Diğer iki adayın başkan yardımcısı olarak seçildiğine ilişkin açıklamalar ise peş peşe geldi.
#TekstilTürkiye’nin ihracat hedefi 500 milyar dolar olarak belirlendi. Yani bugünkünün yaklaşık 2 katı. Peki bu ihracat rakamını yakalamak için ne yapmamız lazım? Yeni pazarlar bulmak vs dışında yapmamız gereken en önemli şey üretim. Gereken yatırımı bulsanız bile hedefleri tutturmak için fabrikaları, üretim kapasitesini de ikiye katlamanız gerekiyor. En büyük problem fabrika yapacağınız, kapasite arttıracağınız alanı bulmak.
#SanayiÜniversite sınavında tekstil mühendisliğini tercih eden öğrencilere ‘Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi’ kapsamında, asgari ücret Tutarında karşılıksız burs desteği devam ediyor. Bu yıl burs desteğinin yanı sıra, gençlere, öğrencilikten iş hayatına geçiş ve kariyerde ilk adım için staj programı da başlıyor.
#Tercihim Tekstil Mühendisliği ProjesiAKİB Koordinatör Başkanı Huriye Yamanyılmaz, Temmuz ayı ihracatında hazır giyim ve konfeksiyonda yüzde 103,2, yaş meyve sebzede yüzde 12,2, tekstilde yüzde 8,6, hububat ve bakliyatta yüzde 3,1 ve mobilyada yüzde 2,7 oranında artış sağladıklarını açıkladı.
#Akdeniz İhracatçı BirlikleriAkdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) korona virüs (Covid-19) salgınının ekonomideki sert etkilerinin görüldüğü nisan ayında 686,9 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. AKİB’e bağlı 8 birlik içinde Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artış yakalayıp, 120,6 milyon dolar değer ile nisan ayının ihracat rekortmeni oldu.
#Akdeniz İhracatçı BirlikleriSanayi ve üniversite arasında imzalanan protokol ile başlatılan tekstil ve deri mühendisliğini tercih eden öğrencilere yönelik burs ve istihdam projesiyle, 2018’de yüzde 42’si dolan tekstil mühendisliği kontenjanları, 2019 yılı tercih dönemi sonunda yüzde 92 doluluk oranıyla rekora ulaştı.
#BursİTHİB, İHKİB ve İDMİB öncülüğünde bir araya gelen 12 ihracatçı birliği ve TTSİS ile YÖK arasında imzalanan protokole göre, üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs imkanından faydalanacak.
#Burs2017 yılı ekim ayı Adana... Dönemin İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle’nin başkanlığı, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Zeki Kıvanç’ın ev sahipliğinde buluşan sektör temsilcileri eğitimle ilgili olumsuz gidişe dikkat çekti:
#YazarAkdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB) düzenlediği 7. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nda konuşan TİM Başkan Vekili ve ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Bizler, gençlerin hayallerini ülkemizin hayalleri ile gerçekleştirmek için varız” dedi.
#Akdeniz Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları BirliğiTekstil sektöründe baş gösteren mühendis sıkıntısı ihracatçı birliklerini harekete geçirdi. Sorunun çözümü için üniversitelerin ilgili bölüm başkanları ile bir araya gelen ihracatçılar, ilk 3 tercih içinde tekstil mühendisliği bölümünü yazan gençlere 4 yıl boyunca burs ve iş garantisi vermeyi gündemine aldı.
#ÜniversiteTekstil sektörünün kanaat önderleri Bursa’da gerçekleştirdikleri Tekstil Sektör Kurulu toplantısında uzun vadeli hedeflerini açıkladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Tekstil Sektör Kurulu ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, “Yeni bir vizyon, yeni bir misyon ve yeni bir hedef söylemenin vakti geldi. Üç vardiya üretim yapıyoruz. 7/24 ihracat yapmak istiyoruz. Misyonumuz 7/24 ihracat, vizyonumuz ihracat 4.0 ve hedefimiz dış ticaret fazlası veren bir Türkiye” dedi.
#Üç Vardiya