Yayıncılık konferansı 11. yılında

Yıllık yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü, kitaplara ve edebiyata emek verenleri yeni bir gündemle, çevrim içi olarak bir araya getiriyor.

Haberin Devamı


13 Kasım’daki çevrim içi buluşmanın kayıtları sürüyor.
Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin desteklediği konferansa; kitaplara yaratıcı emek veren yazar, editör, çevirmen ve sanatçılar, yayınevi çalışanları, telif ajansları, kitapçılar, dağıtımcılar, e-ticaret firmaları, dijital çözüm firmaları, tedarikçi firmalar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, kütüphaneler ve medyadan yetkililer katılıyor.
Konferansın açılış konuşmasını, edebiyatımızın çok sevilen şairlerinden
Birhan Keskin, kapanışını da Nobel ödüllü dünyaca ünlü yazar Orhan Pamuk yapacak.
Yayıncılığımızın
gelişmesi, standartlarının yükselmesi için bu tür konferanslar önemli.

Yayıncılık konferansı 11. yılında

Haberin Devamı

“45 Saniye” zor bir karar

Pandemi yüzünden uzun süre tiyatroya gidememiştik. Geçen hafta Kadıköy’de bir oyuna gitmeyi başardım. “45 Saniye”, zor bir karar anında insanın aklından geçenlere ışık tutan nitelikli bir oyun.
İyi düşünüp, kararlarınızı doğru vermek de özel bir çaba gerektiriyor. “45 Saniye” zor bir karar anında insanın aklından geçenlere ışık tutan bir oyun.
Bir karar anındaki çare arayışı oyunun temelini oluşturuyor. Bir kadının iç sesleri vasıtasıyla oyun bize kısacık bir anın portresini çizerken, kadınların içinde bulunduğu gerçeklik ile de bizleri yüzleştiriyor. Oyunun içinde geçen edebiyatçılar da bizi oyuna daha çok yaklaştırıyor. Kimler yok ki Duygu Asena, Latife Tekin, Virginia Woolf.
Bi’Tık Tiyatro, Aybike Turan, Duygu Serin ve Melda Narin Güler tarafından 2019 yılında kuruldu.
İlk oyunları “45 Saniye”, Aybike Turan tarafından yazılıp yönetildi. Oyunun hareket tasarımı Utku Demirkaya’ya ait. Işık tasarımını Melda Narin Güler yaptı. Oyunun afişlerini tasarlayan Duygu Serin, aynı zamanda sosyal medya hesaplarını da yönetiyor.

Yayıncılık konferansı 11. yılında

Haberin Devamı

Akın Boyabat’ın yeni macerası

Anahtar romanının yazarı Cengiz Çelik’in yeni polisiye romanını merakla bekliyorum. Yazarın yeni romanı, okuyucuyu İstanbul’un bir başka eski semtinde Akın Boyabat’ın yeni bir macerasıyla buluşturmaya hazırlanıyor.
İçine düştüğü gizemi çözmeye çalışan Akın’la birlikte biz de bu maceraya kapılacağız sanki. Yazarın ilk romanı “Anahtar”da kendisinin de doğup büyüdüğü İstanbul’un efsanevi tarihinden alıntılar da dikkat çekiciydi. Bekliyoruz efendim...

Yayıncılık konferansı 11. yılında

KİM NE OKUYOR

◊ Televizyoncu Simge Fıstıkoğlu, İhsan Oktar Anar’ın “Puslu Kıtalar Atlası” adlı romanını okuyor.
◊ Oyuncu Naz Elmas, Gregory David Roberts’ın “Shantaram” adlı eserini okuyor.
◊ Oyuncu Kemal Başar, Ahmet Rasim’in “Şehir Mektupları” adlı kitabını okuyor.
◊ Gazeteci Gündüz Uç, yazar Melike İlgün’ün “Bir Başvekil Sevdim” adlı eseri okuyor.

Haberin Devamı

Robert Greene’den “İnsan Doğasının Yasaları”

Çok satan listesinde yıllarca bir numarada kalan “İktidar” kitabının yazarı Robert Greene’den “İnsan Doğasının Yasaları”, Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. İnsan Doğasının Yasaları, insanların davranışlarını yorumlama konusunda ustalaşmanıza yardımcı olurken, onların karakterini anlama yeteneğinizi geliştirmenizi sağlıyor.
“İktidar”, “Ustalık”, “Baştan Çıkarma Sanatı”, “33 Stratejide Savaş” kitaplarının yazarı Robert Greene’nin ilgiyle beklenen yeni kitabı “İnsan Doğasının Yasaları” okurlarla buluştu.

Yayıncılık konferansı 11. yılında

“Deniz Kahramanı Barbaros Hayreddin”

Ernle Bradford’un bu kitabının, Türk denizcilik tarihinin en önemli şahsiyetinin yayımlanmış tek biyografisi olduğunu biliyor muydunuz? Barbaros Hayreddin bir amiral, deniz kahramanı, korsan ve savaşçıydı. Yunanistan’ın Midilli Adası’nda doğup, Osmanlı donanmasının kaptanıderyası, Cezayir sultanı, Kanuni Sultan Süleyman’ın dostu ve danışmanı oldu. Cesareti
ve başarılarıyla
16. yüzyıl Akdeniz dünyasını kasıp kavurdu. Öldüğü zaman, o yıla ait Türk kayıtları “Denizlerin Sultanı öldü” diye duyurdu. Okunmaya değer...

Haberin Devamı

Yayıncılık konferansı 11. yılında

Adana Müzesi’nde özel yarışma

Geçen hafta bir günlüğüne Adana’ya gitme fırsatı buldum. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nı canlı bir şekilde izlemek heyecanlıydı doğrusu.
Sanat, insanın gerçek iç yönetimidir, ne de olsa. Bilinçli bir şekilde, özgün-yaratıcı olma kaygıları insanı sanatçı olmaya yaklaştırıyor. Adana Müzesi (Eski Milli Mensucat Dokuma Fabrikası) bu etkinlik için doğru bir karardı bence.
Bu tür etkinliklerde konuşmacıların kısa ve acısız konuşmalar yapmasını rica ediyorum.
Tasarımcı sanatçıların eserlerini öncelikli bir şekilde görmek çok daha önemli. Bu arada
ATHİB 10. Dokuma
Kumaş Tasarım Yarışması, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından dokuma kumaş alanında düzenlenen yaratıcı ve yenilikçi tasarımlarıyla genç tasarımcıları destekliyor. Bu ve benzeri yarışmaların daha çok artması dileğiyle.

Haberin Devamı

Yayıncılık konferansı 11. yılında

Yazarın Tüm Yazıları