Gelinim Mutfakta 19 Ocak günün birincisi belli oldu. Haftanın dördüncü gününde 7 bileziğe ulaşmak için mücadele eden gelinler Akçaabat köftesi yaparak en yüksek puanı almaya çalıştılar. Günün sonunda ise bir yarışmacı kayınvalidelerden aldığı puanla çeyrek altını yakasına taktı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? 19 Ocak Gelinim Mutfakta puan durumu...
#Gelinim MutfaktaAkçaabat köftesi, Türk mutfağında bir köfte çeşididir. 1930lu yıllarda Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından yapılmıştır. Malzeme olarak kıyma haline getirilen öküz ve dana etleriylere bunlara ilave edilen ekmek ve sarımsak kullanılmıştır. Peki, Akçaabat köfte nasıl yapılır? İşte, adım adım Akçaabat köfte tarifi…
#Akçaabat Köfte Nasıl YapılırSevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanAkçaabat köftesi, asıl Akçaabat'ın özel yetiştirilen dana ve öküzleri ile elde edilen bir köfte çeşididir. Akçaabat köftenin yapımında malzeme olarak kıyma haline getirilen öküz ve dana etleriyle bunlara ilave edilen ekmek ve sarımsak kullanılır. Özenle yoğrulan bu karışım, belirli büyüklüklerde oval hale getirilip, ızgaralı ocaklarda pişirilir ve damak zevkine sunulur. Peki Akçaabat köfte nasıl yapılır? İşte MasterChef Akçaabat köfte tarifi ve malzemeleri...
#Akçaabat KöfteKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#Rota