Agave, anavatanı Orta Amerika olan bir bitki türü. Beyaz şekere göre daha tatlı olan agave şurubu, tatlandırıcılar yerine tercih edilebiliyor. Peki Agave şurubu nedir, nasıl kullanılır? İşte agave şurubunun kullanım alanları...
#Agave ŞurubuHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıTabiattaki otların kendine özgü bir dünyası vardır. Otların özelliklerini ve kullanım alanlarını bilenler için bünyelerinde pek çok tedavi barındırırlar. Her bir bitkinin ayrı bir özelliği vardır. Ülkemizde tabiatta yetişen bitkiler açısından zengin bir coğrafyaya sahiptir. Sabır otu da çok eski yıllardan beri kullanılan tedavi edici bir bitkidir. Sabır otu Agave olarak bilinir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sabır OtuDünya üzerinde en iddialı olduğumuz konulardan biri çay içmek! Her yıl yapılan araştırmalarda Türkiye en çok çay tüketilen ülke çıkıyor. En çok duyduğumuz laflardan biri “Çayı koydun mu?” ve evet, siyahı baş tacımız ama farklı malzemelerle hazırlanan tarifler de kışın içinizi ısıtacak türden... İşin uzmanlarından değişik ve lezzetli tarifler aldık. Aynı zamanda çay someliyesi olan yazarımız Ebru Erke’ye de çay demlemenin püf noktalarını sorduk.
#Gazetehaberleri