Teknolojinin gelişmesi nedeni ile bilgisayar hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Bu doğrultuda internet de sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak bazen internet üzerinden bazı hatalar meydana gelebilmektedir. Adobe Flash Player engellendi hatası da bunlardan bir tanesidir. Adobe flash player engellendi hatası nedir, neden olur? Engellenen Adobe Flash Player nasıl etkinleştirilir merak edilen tüm detayları derledik.
#Adobe Flash PlayerSiber güvenlik uzmanları, kötü amaçlı yazılım indiren, saldırgan reklam tabanlı bir tehdit olan Android/FakeAdBlocker’ı analiz etti. Android/FakeAdBlocker URL kısaltıcı hizmetlerini ve iOS takvimlerini suistimal ediyor. Android cihazlara truva atları dağıtıyor.
#HackerMac bilgisayarları, iOS tabanlı mobil cihazlar ve ilgili web servislerini kullananları dolandırmaya yönelik kimlik avı saldırılarının sayısı 2019’un ilk yarısında 1,6 milyona ulaştı. Bu sayı, 2018’in tamamında gerçekleşen saldırı sayısının yaklaşık %9 üzerinde. Popüler dijital cihazları kullanan kişi sayısının artması, her geçen gün daha fazla siber suçlunun dikkatini çekmeye başladı. Kaspersky’nin “Mac Kullanıcılarına Yönelik Tehditler 2019” raporunda en çok öne çıkan bulgulardan biri bu oldu.
#MacosDünyanın önde gelen yazılım üreticilerinden biri olan Microsoft, halihazırda pek çok şirketin desteğini çektiği Adobe Flash Player için son bir karar aldı. Şirket, 2020 yılı sonu itibarıyla Flash Player'a olan tüm desteğini sonlandırıyor. Peki bu ne anlama geliyor?
#MicrosoftMicrosoft Office’teki hatalardan veya açıklardan yararlanan yazılımlar 2018’in ilk çeyreğindeki siber sorunlar arasına katıldı. Zararlı Office belgeleriyle saldırıya uğrayan kullanıcıların sayısı 2017’nin ilk çeyreğine göre dört kat arttı. Yalnızca üç ay içinde, açıklardan yararlanılan saldırıların oranı yaklaşık %50’ye ulaştı. Bu oran, Microsoft Office açıklarının 2017 genelindeki oranının iki katı. Kaspersky Lab’in 1. çeyrek BT tehditleri gelişim raporunun en çok öne çıkan sonucu bunlar oldu.
#MicrosoftAraştırmacılar zararlı yazılımları analiz edebilmek için yeni yöntemler ararken, siber suçlular da dijital aygıtları özellikle de telefonları ele geçirmenin sürekli yeni yollarını arıyorlar. Global antivirüs kuruluşu ESET’ten araştırmacılara göre siber suçlular, kafa karıştıran sosyal mühendislik yöntemlerinin yanı sıra zararlı yazılım tespitini engellemeye çalışan karmaşık teknik kodlar uyguluyorlar.
#EsetESET, uygulama mağazası Google Play'in koruma mekanizmalarını atlamak için gelişmiş özelliklere sahip yeni bir zararlı yazılım keşfetti. Akıllı telefon ve tabletleri hedef alan ‘TrojanDropper’, zararlı etkinliklerinin başlamasını geciktiren çok aşamalı mekanizmaya sahip. Bu sayede sahte uygulama gerçekmiş gibi görünüyor ve böylece tespitten kaçınmaya çalışıyor. Acele etmeyen ‘TrojanDropper’, kimlik veya kredi kartı bilgilerini çalmaya odaklanıyor.
#EsetFİDYECİLİK tipi (ransomware) kötü amaçlı yazılımlara bir yenisi daha eklendi. Daha önce CyprtoLocker ve WannaCry ile milyonlarca kullanıcının ve kurumun bilgisayarlarını kilitleyen bilgisayar korsanlarının yeni numarası Bad Rabbit yani Kötü Tavşan oldu.
#Ulusal Siber Olaylara Müdahale MerkeziBad Rabbit adlı yeni fidye yazılımı, başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere Avrupa genelinde hızla yayılıyor. Türkiye’yi de etkisi altına alan bu yeni tehdide dair Sophos Araştırma Birimi Yöneticisi Chester Wisniewski’nin analizini ve korunmaya yönelik tavsiyelerini sizlerle paylaşıyoruz.
#Bad RabbitBilgisayarı kilitleyerek sahibinden fidye isteyen virüs yazılımlarına bir yenisi eklendi. ‘Bad Rabbit’ (kötü tavşan) adlı virüsün Rusya ve Ukrayna’nın ardından Türkiye ve Almanya’ya da yayılmaya başladığı bildirildi. Bilgisayarı açmanın bedeli ise yaklaşık 300 dolar.
#VirüsESET, ilk kez iki ayrı güçlü işlevi birleştiren yeni bir Android zararlısı tespit etti. “DoubleLocker” adlı bu zararlı, hem fidye yazılımı olarak işlev görüyor hem de PIN kodunu değiştirerek kurbanın kendi cihazına ulaşabilmesini engelliyor. ESET Güvenlik Araştırmacısı Lukas Stefanko’ya göre “böyle bir kombinasyon Android ekosisteminde daha önce görülmedi."
#DoublelockerKaspersky Lab araştırmacıları mobil bankacılık uygulamalarını hedefleyen Truva atı Faketoken’in yeni bir sürümünü keşfetti. Zararlı yazılımın yeni sürümü popüler taksi uygulamalarından kullanıcıların kimlik bilgilerini çalıyor.
#KasperskyESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu’ya göre üniversite öğrencileri siber güvenlik konusunda duyarlı olmalarına karşın yine de risk altında. Akkoyunlu, “Kırılması zor şifreler ve parolalar kullanmaya çalışıyorlar ama maalesef aynı şifreyi tüm hesaplarda uygulama kolaylığına kaçarak hackerler için hedef haline geliyorlar“ açıklamasını yaptı.
#EsetAntivirüs yazılım kuruluşu ESET’in güvenlik analistleri, Android işletim sistemine sahip telefon ve tabletlere zararlı yazılımlar indirip yükleme yeteneğine sahip yeni bir truva atı tespit etti. Sahte bir Flash Player güncellemesi şeklinde kullanıcıların karşısına çıkan bu zararlı, cihazın erişimine ilişkin izinler talep ediyor ardından banka hesaplarına ulaşmaya yönelik başka zararlıların indirilmesine kapı açıyor.
#Esetİnsanoğlu için hayatını devam ettirme yolunda önüne çıkan engelleri aşmanın yollarından birisi de savaşmaktır. Çeşitli şekillerde savaşabilen insanoğlu teknolojinin ilerlemesi ile yeni bir savaş yöntemi daha ortaya çıkmış oldu, siber savaşları... Hava , kara, deniz ve uzay savaşlarından sonra 5. sırada yer alıyor.
#Siber Saldırı