Ayak siğilleri, bazı insanların hayatlarını gerçekten zorlaştırabiliyor. Yaygın görülen bir sorun olan plantar siğiller HPV nedeniyle ortaya çıkıyor. Ayak tabanında sert ve kabarık yükseltilere neden olan bu siğiller, yürüyüş ve koşu sırasında ağrıya neden olabilir. Peki neden bu siğiller oluşuyor, oluşmasını önlemek mümkün mü? Bulaşıcı mı? Doktora gitmeden kurtulmanın bir yolu var mı? Doğal yöntemler işe yarar mı? Uzmanlar ne diyor?
#SiğilUMUT Kaşan’la Vitrinde bu hafta,alternatif turizm, sualtı turizmive genel olarak turizm sektörünedair tüm sorularıma cevap veren DidimOkenos Dalış Merkezi Kurucu işletmeciDalış Eğitmeni Sinan Karabacılı ile keyiflibir röportaj gerçekleştirdik.OKENOS Dalış Merkezi Kurucu işletmeci Dalış Eğitmeni Sinan Karabacılı ileAlternatif Turizm, Sualtı Turizmi ve turizmsektörüne dair konuştuk. Okenos’un dünyaçapında bilinen bir merkez olduğunu kaydeden Karabacılı, “Bu sene 22. yıllımızdaAydın ilinin en eski faal dalış merkeziyiz.İngiltere’de Almanya’da gazete ve dergilerekonu olduk” dedi. Dalış turizminin güvenliolduğunu kaydeden Karabacılı, Didim’desualtı milli parkı yapılması gerektiğini dekaydetti. İşte o keyifli sohbetten kesitler…
#1Sıcaklar bunaltıcı bir hal alıyor. Şehri terk edemeyenler için açık havuzlar bu havalarla baş etmek için iyi bir seçenek. Birkaç saatliğine de olsa suya kendini bırakmak, güneşlenmek, şezlonga uzanıp kitap okumak insanı tatile gitmişçesine dinlendiriyor. Günübirlik kaçamak yapmak isteyenler için şehir merkezlerindeki en iyi açık havuzları listeledik. Aralarında kente tepeden bakan sonsuzluk havuzları da var, ağaçların ortasında, sakin bir ortam vaat edenler de...
#Açık HavuzDicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sivrisinek sayılarındaki artışa dikkat çekti. Satar, "Sivrisinekler kanımızı emerler ve insandan insana virüs bulaştırırlar. Sivrisinekler koronavirüs bulaştırmaz, sarı humma, Batı Nil, dang gibi ölüme sebep olan virüsleri bulaştırır. Ancak Ayrıca hayvan kaynaklı ölümlerde de ilk sırayı alırlar. Kış aylarında metruk evleri, kanalizasyonları, foseptikleri, sivrisineklerin larvalarını bırakmamaları için ilaçlamak önemlidir. Bu mücadele ile sivrisineklerin 4'te 3'ünü yok etmiş oluruz" dedi.
#Dicle ÜniversitesiCovid-19 enfeksiyonu havuzdan geçmez, hasta kişiden damlacık enfeksiyonu ile geçer. Bu nedenle açık havuzlar tercih edilmeli; havuz ve etrafındaki ortak alanlarda belli mesafe korunmalı, ortak kullanılan alanlarda maske, mesafe, el yıkama tedbirleri alınmalıdır.<br><br>Yüzme havuzlarında enfeksiyon tehlikesine dikkat çekerek, bulaşıcı hastalıkların yüzde 80'inin kirli sudan kaynaklandığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Sönmez, enfeksiyonlardan korunmanın yollarını anlattı, önerilerde bulundu.
#Covid-19Almanya’da virüsün bulaşma oranı yüzde 2.88’e çıkmasına rağmen salgınla mücadele kapsamında alınan kurallar ve önlemlerde gevşemeler devam ediyor. Ancak kurallar her eyalette farklılıklar gösterebiliyor. İşte eyaletlere göre son durum:
#Kovid-19, Koronavirüs, CoronavurusYaz sezonunun gelmesiyle birlikte vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Deniz ve havuz suyundan koronavirüs bulaştığının henüz görülmediğini hatırlatan Uzm. Dr. Akif Çelik, “Güvende olmak için kalabalık alanlardan uzak durulmalı, ayrıca kapalı havuzlar yerine açık yüzme havuzları tercih edilmeli. Havuz korkulukları ile ortak kullanılan alanlar, duş ekipmanları, şezlonglar, kapı kolları gibi yerlerle temas halinde eller dezenfekte edilmeli” dedi.
#HavuzAlmanya’da koronavirüse karşı alınan önlemler her geçen gün gevşetiliyor. Ülkede hayatın normale dönmesi için yeni adımlar atılıyor. Kısıtlamaların hangi alanlarda ne kadar gevşetilip gevşetilmeyeceğine veya alınan yasak kararlarının kaldırılıp kaldırılmamasına eyalet hükümetleri karar veriyor. Kısıtlamaların gevşetilmesi eyaletlere göre farklılık gösteriyor. Ancak hijyen kuralları, sosyal mesafenin korunması ile yakın ve uzak yerlere yolculuk sırasında maske takma zorunluluğu sürüyor. İşte 16 eyaletteki kısıtlamalarla ilgili son durum şöyle:
#AlmanyaAlmanya’da Başbakan Angela Merkel, sıkı korona önlemlerinin temmuz ayına kadar devamını istedi. Ancak eyaletlerin ayrı baş çekmesi üzerine Merkel pes etti. Şimdi her eyalet kendi başına hareket edecek. Eyalet başbakanları korona kararlarında Merkel’i devre dışı bıraktı. Merkel’le eyalet başbakanları arasında artık ortak konferans da olmayacak.
#Başbakan Angela MerkelAyak mantarı, birçok kişide görülebilen ve bulaşıcı olan bir deri hastalığıdır. Kızarıklık ve kaşıntıya neden olan bu rahatsızlığın mutlaka doktor gözetiminde tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ferihan Bilgin, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
#Ayak MantarıBirçok kişide görülen ve bulaşıcı bir hastalık olan ayak mantarı, parmak aralarının kepeklenmesi ve kaşınmasıyla ortaya çıkıyor. Nemi ve sıcağı seven, nemli ve sıcak yerlerde hızla üreyen mantar, ayak mantarı sorunu bulunan başka kişilerin eşyalarının kullanılmasıyla da bulaşıyor.
#Ayak Mantarıİstanbul Zeytinburnu Belediye Meclisi kararıyla sitelerde açık havuz ile 1+1 konut yapımının kısıtlanması ve mescit yapımının zorunlu tutulması kararlarına hem bakanlıktan hem de sivil toplumdan tepki geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın üst düzeydeki bir yetkilisi Hürriyet’in konuya ilişkin sorusunu yanıtlarken, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne uyum sağlanması için yapıldığı iddia edilen bu kararların, yönetmeliğe aykırı, keyfi kararlar olduğunu söyledi.
#Gazetehaberleri