ABB Başkanı Mansur Yavaş haberleri sayfasında ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1012 ABB Başkanı Mansur Yavaş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın SGK borçlarına ilişkin açıklamalarına yanıt veren ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, “Sayın Yavaş, belediyeyi 14 milyar 879 milyon TL borçla mı devraldınız yoksa 9 milyar 451 milyon TL borçla mı devraldınız? Bu aradaki 5.5 milyar liralık fark nereden geliyor?” diye sordu.
#ABB Başkanı Mansur YavaşAnkara Kent Konseyi’nin ‘Kültürden Kültüre İftar Programı’, Ankara’da belediye başkanları, siyaset, iş dünyası, STK ve sanatçıları bir araya getirdi. Programa katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kimseyi ötekileştirmedik, herkesin ihtiyacı neyse ona göre çalıştık. Şeffaf bir şekilde davrandık. Sonuçta bu belediyecilik sistemi, Ankara halkında karşılık buldu” dedi.
#Ankara Kent KonseyiABB Başkanı Mansur Yavaş, ‘5 Yılın Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda beş yılık çalışmalarını anlattı. Yavaş, “Seçimler kazanılır, kaybedilir. Yapılan iş görünür görünmez. Biz parayı doğru yere harcamaya kararlıyız” dedi.
#ABB Başkanı Mansur YavaşAnkara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ANKESOB) düzenlediği istişare toplantısına katılan Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Mamak metrosuna ilişkin (Dikimevi-Natoyolu hattı), “Mart ayı gelmeden temelini atacağız” dedi.
#Ankara Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği* AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ellerindeki son veriler ve saha raporlarına göre ABB Başkanı Mansur Yavaş’a olan ‘vatandaş güven oranının’ yüzde 50’lerden gerileyerek, yüzde 47’lere kadar düştüğünü söyledi. * Vatandaşın kendilerinden yerel öncelikli, dokunabileceği bir aday ve ‘Ankaralı’ bir başkan isteğini de belirten Özcan, “Bugün kim aday olursa olsun, Yavaş’ın karşısında büyük bir oy oranıyla kazanacak” ifadesini kullandı.
#ABB Başkanı Mansur YavaşTatlar Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesi arttırılamadığı için atık suyun yarısının Ankara Çayı’na verildiğini belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, kapasite arttırımı için kredi taleplerinin ABB Meclisi’nde ertelendiğine dikkat çekti. Yavaş, “Burada ‘belediye yönetimini, Mansur Yavaş’ı engelliyorum’ adı altında 30 milyon insanın sağlığıyla oynanıyor” diye konuştu.
#Tatlar Atık Su Arıtma TesisiABB Başkanı Mansur Yavaş, “Allah nasip ederse, sizler de bize destek olursanız, seçime girip inşallah bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum” açıklaması yaptı. CHP’li ilçe belediye başkanları Alper Taşdelen, Fethi Yaşar ve Adem Barış Aşkın’dan da Yavaş’a destek mesajları geldi.
#ABB Başkanı Mansur YavaşAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmek için cezaevine geldi.
#Ekrem İmamoğluAnkara Büyükşehir Belediyesince (ABB) düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerinin müfettişlerce incelenmesi sonucu 97 konser için herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediği, 33 konser hakkında ise soruşturma izni verilmesi kararı alındığı bildirildi.
#Ankara Büyükşehir BelediyesiAnkara Büyükşehir Belediyesince (ABB) düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerinin müfettişlerce incelenmesi sonucu 97 konser için herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediği, 33 konser hakkında ise soruşturma izni verilmesi kararı alındığı bildirildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan, "Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) konser soruşturması başlatıldı" iddiasının manipülasyon içerdiğini, soruşturma izninin ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı değil konuyla ilgili personeli kapsadığını bildirdi.
#KonserAnkara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, hakkında soruşturma başlatılacağı iddialarına ilişkin olarak, “Hakkımda 109 tane şikayet yapıldı, bunların 101’i mülkiye müfettişleri tarafından kapatıldı. Geri kalan şikayetler de kapatılacaktır. Şu an hakkımda bir soruşturma yok, banka hesaplarımı herkes inceleyebilir gerekirse kamuoyuna açarım" dedi.
#Mansur-YavaşAnkara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, hakkında soruşturma başlatılacağı iddialarına ilişkin olarak, “Hakkımda 109 tane şikayet yapıldı, bunların 101’i mülkiye müfettişleri tarafından kapatıldı. Geri kalan şikayetler de kapatılacaktır. Şu an hakkımda bir soruşturma yok, banka hesaplarımı herkes inceleyebilir gerekirse kamuoyuna açarım" dedi.
#Mansur Yavaşİstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Yavaş ve İmamoğlu, gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun Ankara'da düzenleyeceği toplantıya neden katılmayacağını açıklayan Yavaş, 'Kimse birbirinin yedeği falan olmaz. Böyle adlandırılmak, düşünmek Ekrem Başkan'a karşı da bana karşı da terbiyesizliktir.' değerlendirmesinde bulundu.
#Mansur YavaşANKARA Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Biz yol arkadaşının ayağının takılmasından fırsat bekleyecek, alçaklık edecek insanlardan değiliz. Eğer Ekrem Başkan'a siyasi kumpaslar kurulursa bütün ülke bilmelidir ki en başta yanında ben olacağım” dedi.
#Mansur YavaşCongresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD Ankara Geleneksel İftar Programı'na katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “40 küsur yılımızı maalesef bizden çalan, binlerce insanımızın ölümüne neden olan, trilyonlarca dolar Türkiye'nin ekonomik kaybına neden olan bu terör belası; Allah'ın izniyle artık bir daha dirilmemek üzere tarihin çöplüğüne atılacak, geride bırakılacak, birlik ve kardeşlik egemen olacaktır” dedi.
#Numan KurtulmuşABB Başkanı Mansur Yavaş, daha önce İYİ Partiden istifa eden bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker'in CHP'ye katılımına ilişkin, "Ben de bir gün önce basından öğrendim. Kendisiyle tanışıyoruz tabii ki Ankara Büyükşehir'de İYİ Parti Grup Başkanıydı. Arada sırada görüşürüz ancak transferden haberim olmadı." dedi.
#Mansur YavaşAnkara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, CHP'de yapılacak ön seçimle ilgili, "Biz üçümüz seçim yaklaştığı zaman tekrar yan yana geliriz, her şeyi gözden geçiririz" ifadelerini kullandı.
#Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YavaşCumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulunan ve CHP’nin 23 Mart’ta yapacağı önseçime tek aday olarak girmeye hak kazanan Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bulgaristan’da düzenlenen B40 Balkan Şehirleri Zirvesi’ne katıldı.
#Ekrem İmamoğluAnkara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, partisinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılacak olan ön seçimle ilgili, "Benim itiraz ettiğim ön seçim değil. Henüz tarihi belli olmadığı için, partinin enerjisini buna veya vatandaşın gündeminin sadece parti içine yoğunlaşmaması gerektiğine inanarak erken demiştim. Bizim bir an evvel seçim tarihi belli oluncaya kadar belediye başkanları olarak halkın sorunlarına eğilmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
#ANKARAManisa’da konuşan CHP Lideri Özel, belediyelere kayyum atanmasına ve meclis üyelerine yönelik soruşturmalara “Bu adamlara temiz kâğıdı vermişsin. Aday gösterirken devlete soruyorum, teminatım devlet. Belediye meclis üyelerinden suçlu icat ediyorlar” diye tepki gösterdi.
#CHPÇankaya Yakupabdal Mahallesi sakinleri, mahalleleri için imar istiyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın geçmişte kendilerine imar sözü verdiğini hatırlatan muhtar Neriman Özdemir “İmar planlarının olmaması nedeniyle mahallede doğalgaz, kanalizasyon, asfalt, düzenli adres sistemi gibi temel hizmetler sağlanamıyor. Sayın Mansur Yavaş‘tan yıllar önce verdiği sözü tutmasını talep ediyoruz” dedi.
#Yakupabdal MahallesiBaşkent Ankara’da özel halk otobüslerinin 1 Şubat’tan itibaren ücretsiz, öğrenci ve abonman yolcuları taşımama kararı 15 Şubat’a uzatıldı. ABB ile görüşen esnaf temsilcileri, bu tarihe kadar çözüm sağlanması talebinde bulunuyor.
#Ankara Büyükşehir BelediyesiBaşkentlilerin merakla yapımını bekledikleri Mamak metrosu Cumhurbaşkanlığı 2025 Yılı Yatırım Programı’nda yer aldı. 66 adet hafif raylı sistem aracı alımı, raylı sistem inşaatı ve elektromekanik sistem için toplamda 22 milyar 859 milyon 681 bin TL ödenek tahsis edildi. Bitiş tarihi 2028 olarak belirtildi.
#Mamak Metrosu