65 yaş üstü vatandaşlar seyahat izninin nasıl alındığını merak ediyorlar. ALO 199 Vefa Destek Hattı'ndan edinilen bilgiye göre 65 yaş üstü vatandaşlar gidecekleri yerde en az bir ay kalmak şartı ile seyahat izin belgesi alarak seyahat edebiliyorlar. Bu konuda bir değişiklik bulunmuyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar; Seyahat İzin Belgesi taleplerini, E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapabiliyor.
#65 Yaş Üstü SeyahatKovid-19 sürecinde 65 yaş üstünün haftanın her günü 10.00 ila 20.00 saatlerinde dışarı çıkmalarına izin verilmesinin ardından, bu yaş grubundaki vatandaşların seyahat durumu hakkındaki araştırmalar hız kazandı. 65 yaş üstünün şehirler arası seyahat yapıp yapamayacakları araştırılıyor. Peki, 65 yaş üstü seyahat yapabilir mi? 65 yaş üstü şehirler arası gidebilir mi?
#İerikhaber65 yaş üstü seyahat izni araştırılan konular arasında yer alıyor. 65 yaş üstü seyahat yapabilir mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş ve üstü vatandaşların haftanın her gün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini söyledi. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar şehirler arası seyahat yapıp yapamayacaklarını araştırmaya başladılar. 65 yaş üstü vatandaşlar seyahat izinlerini e-Devlet, İçişleri Bakanlığı e-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı Sistemi üzerinden alabiliyorlar. İşte 65 yaş üstü seyahat izni ile ilgili detaylar...
#65 Yaş Üstü Seyahat İzniHepimiz çevremizde pek çok kez bu cümlelerin kullanıldığını duymuşuzdur: ‘Yaşını başını almış’, ‘Onlar eski kafalı’, ‘Yaşlılar aksi ve huysuz oluyor’, ‘Ununu elemiş, eleğini asmış’, ‘Yaş 70, iş bitmiş’, ‘Biraz yaşına başına baksın’… Aslında bu sözler eğlenmek, gönlünce giyinmek, konsere gitmek, gezmek, âşık olmak isteyen yaşlı kişilere yapılan ayrımcılığı gözler önüne seriyor. Nörolog Dr. Sevda Sarıkaya “Halbuki 50-55 yaş civarı beyindeki beyaz cevherin en kaliteli olduğu, beyin içi bağlantı alanlarının en yoğun olduğu dönemlerdir” diyor. Uzman psikolog Çağrı Kuşçu da bu tür ayrımcılıkların bireylerde travma ve depresyona neden olabileceğini hatırlatıyor.
#Yaşlı FobisiSeyahat izni almak isteyenler e-Devlet seyahat izin belgesi alma ekranına yoğun ilgi gösteriyorlar. e-Devlet üzerinden alınan bu belge Alo 199 iletişim hattı üzerinden de talep edilebiliyor. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılıyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildiriliyor. Aynı zamanda sistem üzerinden de sorgulama yapılabiliyor.
#Seyahat İzin Belgesi65 yaş üstü vatandaşlar seyahat izninin nasıl alındığını merak ediyorlar. ALO 199 Vefa Destek Hattı'ndan edinilen bilgiye göre 65 yaş üstü vatandaşlar gidecekleri yerde en az bir ay kalmak şartı ile seyahat izin belgesi alarak seyahat edebiliyorlar. Bu konuda bir değişiklik bulunmuyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar; Seyahat İzin Belgesi taleplerini, E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapabiliyor.
#65 Yaş ÜstüAvrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sağlık Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mete Düren, UEFA'da yaptıkları toplantılarda birçok konuda bilgi alışverişi yaptıklarını ifade ederek, "Futbolun içindeki birtakım konular söz konusu. Örneğin, salgı çıkarmamakla ilgili daha dikkatli davranılması konuşulurken, hakem düdüğünün bile bir problem olduğu ortaya çıktı. Hakemin düdüğünden saçılan tükürüklerinde böyle bir risk oluşturması nedeniyle elektronik düdük olma ihtimali bile var. Meselenin bu kadar ayrıntısına kadar girmek gerekebiliyor" dedi.
#Mete DürenMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#Maide