Türk fındığının ‘külleme’ hastalığı ile başı dertte. Fındığın yapraklarında başlayan ve ürüne kadar etki eden hastalık nedeniyle fındık üretiminde son 3 yılda yüzde 20’lik kayıp yaşandı. Bu kaybın maliyetinin 500 milyon doları bulduğu ifade edilirken, hastalıktan kurtulmanın maliyetinin ise 1 milyar TL’yi bulabileceği belirtiliyor.
#İstanbul Fındık Ve Mamulleri İhracatçılar BirliğiELBİSTAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI MEHMET ALİ BULUT, HASAT DÖNEMİNİN ARDINDAN YAPTIĞI DEĞERLENDİRMEDE, ÇİFTÇİLERE YÖNELİK TAVSİYELERDE BULUNARAK, BİLİNÇLİ BİR TARIM ANLAYIŞIYLA VERİMİ ATTIRABİLECEKLERİNİ, REKOLTE DEĞERLERİNİ DAHA DA İYİ BİR SEVİYEYE ÇEKEBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİ.