2021-2022 eğitim yılının başlamasına kısa süre kala, şimdi de tatiller merak konusu oldu. 15 tatil olarak da bilinen sömestr tatili için tarih araştırması yapan veliler ve öğrenciler, MEB'in açıklamalarını sorguluyor. Peki, 15 tatil ne zaman başlayacak?
#15 Tatil Ne Zaman?Ara tatil takvimi öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Yüz yüze eğitime geç başlayan öğrenciler için 20 Kasım'a kadar sürecek olan tatil döneminde TRT EBA kanallarında ders programlarının özet tekrarları yayınlanacak. Ara tatille ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, " Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz." dedi. Peki, 16 Kasım Pazartesi günü okul var mı? İşte, 2020 ara tatil takvimi ve konuyla ilgili detaylar.
#Ara Tatil Kaç Gün?Bu eğitim yılının ikinci ara tatili için geri sayım devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlamıştı. Şubat ayında sınavlar, ödevler ve sözlülerle geçecek yorucu bir dönemin açılışını yapan öğrenciler ve en az onlar kadar yoğun bir tempoda olan veliler, nisan ayı ara tatilinin tarihini merak ediyor. Peki, ara tatil ne zaman başlayacak?
#Ara Tatil3 Şubat'ta ikinci döneme başlayan milyonlarca öğrenci okullar ne zaman kapanacak sorusuna yanıt aramaya başladı. 2019-2020 MEB takvimine göre, okulların kapanacağı tarihe ilişkin detaylar paylaşıldı. Okullarda ilk sınavlar başlarken 2020 ara tatil tarihi de gündeme geldi. Peki, ikinci dönem ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak? İşte, okulların kapanacağı ara tatil dönemine ilişkin ayrıntılı bilgiler.
#Meb 2019 202015 tatili geride bırakan öğrenciler ikinci ara tatil dönemi için araştırma yapmaya şimdiden başladı. Bu sene uygulamaya konulan ara tatillerin 2019 2020 eğitim öğretim dönemi takvimine göre, hangi tarihe denk geldiğini öğrenmek isteyen öğrenciler, bir yandan da ara tatil kaç gün olacak sorusunun cevabını merak ediyor. Peki, İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? 2019 2020 ara tatil kaç gün olacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#İkinci Ara Tatil Ne ZamanÖğrenciler okulların ne zaman ara tatile gireceğini merak ediliyor. Uzun yıllardır '15 tatil' olarak bilinen tatil süresi değişen eğitim sistemi ile tatil süreleri de değişen eğitim düzenlemesinde bu yıl okulların ne zaman tatil olacağı hem veliler tarafından hem de öğrenciler tarafından merak ediliyor. Peki Okullar ne zaman tatil olacak? 2020 yılında okulların ne zaman tatil olacağını öğrenmek isteyen veliler ve öğrenciler okullar ne zaman tatil olacak sorusunun cevabını merak ediyorlar.
#Okullar Ne Zaman Tatil OlacakYeni eğitim öğretim sisteminde eylül ayında ders başı yapan milyonlarca öğrenci, bu yıl ilk ara tatilin ne zaman olacağını internette araştırmaya başladı.. Kasım ayına girilmesiyle başlayan yazılı ve sözlü sınavlar devam ederken, öğrenci ve veliler, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2019 2020 ara tatil takvimini öğrenmek istiyor. Peki, okullarda ara tatil ne zaman olacak? Kasım tatili kaç gün? İşte, o konu hakkında merak edilenler.
#Okullar Ne Zaman KapanacakYeni eğitim öğretim döneminde eylül ayında ders başı yapan milyonlarca öğrenci, ilk ara tatil için geri sayıma başladı. Kasım ayına girilmesiyle başlayan yazılı ve sözlü sınavlar devam ederken, öğrenci ve veliler, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2019 2020 ara tatil takvimini merakla araştırmaya başladı. Peki, okullarda ara tatil ne zaman olacak? Kasım tatili kaç gün? İşte, o konu hakkında merak edilenler.
#Okullarda Ara Tatil Dönemi9 Eylül tarihinde okulların açılması ile beraber ara tatil takvimi öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. 2019-2020 Eğitim yılı ara takvimini öğrenmek isteyenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan bilgileri görüntüleyecekler. Peki, Ara tatil ne zaman başlıyor? İşte, MEB 2019- 2020 ara tatil günleri.
#Ara Tatil Ne ZamanEce Çeşmioğlu önceki gün Caddebostan’da görüntülendi. İlk çocuğu Zeynep’i 2022’de, oğlu Hazar’ı da geçen mart ayında dünyaya getiren Çeşmioğlu, “Annelik benim için bambaşka bir yolculuk oldu. O kadar sevdim ki, onlara vakit ayırmak için kariyerime ara verdim” dedi.
#Ece ÇeşmioğluArnavutluk Başbakanı Edi Rama, Tiran’da Bektaşi tarikatı için egemen bir mikrodevlet kurmayı planladıklarını söyleyerek bir tartışma başlattı. Açıklamasının bir gün öncesi Tiran’daydık. Yıllar süren kapalı ve ‘inançsız’ bir rejimin ardından farklı dinlerin sorunsuzca bir arada yaşamasıyla övünen Arnavutlar turizmle tanışıyor ve başbakanlarının ses getiren icraatlarını seviyor.
#Gülay Barbaros AltanDünya genelinde 100 yaşını aşmış insanların sayısı bugün hiç olmadığı kadar yüksek ve hızla da artıyor. Onlardan biri de 102 yaşındaki Deborah Szekely. 1940 yılında kurduğu sağlıklı yaşam köyünün yöneticiliğini halen sürdüren Szekely, bir asrı sağlık içinde tamamlamanın sırlarını anlattı.
#SağlıkMüzisyen ve oyuncu Erdem Yener yeni şarkısı ‘Dört Duvar’ı yayımladı. Televizyon programları ve reklamlarda izleyiciyi güldüren oyuncu, bu defa melankolik bir şarkıyla yalnızlıktan dem vuruyor. “İnsanın yalnız olması, güçlü olması, bir birey olarak kişinin kendi kendine yetebilmesi üzerinden çok şey pompalanıyor ama bence çok karşılığı yok. Biz sürüyüz, sürü hayvanıyız, bir arada olduğumuz sürece bir şeye benziyoruz.”
#Erdem YenerEsra Bağışgil’in yazıp yönettiği ve oynadığı, yapımcılığını Sinan Çatıkkaş’ın üstlendiği, kadrosunda Ozan Varol, Adem Yılmaz, Melih Tuma, Tuğçe Özlü Şentürk’ün yer aldığı ‘Verona Çıkmazı’ önceki akşam Kadıköy Baba Sahne’de perde açtı. Geceye katılanlar arasında oyuncu Pınar ALtuğ da vardı.
#Pınar AltuğGenellikle böyle bir eğilim birçok insanda vardır... Belki sizin de dikkatinizi çekmiştir... Bazı kişilerin hayatına giren ve özel ilişki yaşadığı kişiler genel hatlarıyla birbirine benzer. Özellikle ünlüler dünyasında böyle bir durum gözleniyor sık sık.
#Joshua JacksonSon yüzyılda yaşadığımız afetler ve sonrasında çıkarılmaya çalışılan dersler bugün tekrar gündemimize geldi. Asırlar boyunca toplumlar afetler ile mücadele ederken neden zarar görebilirliğimiz edindiğimiz tecrübeler ile azalmıyor? Neden her defasında yaşanılan olayın şiddeti konuşuluyor? Ya da bizler yönetilebilecek acil durumları yönetemediğimizde olayın şiddetini ve büyüklüğünü konuşarak sorumluluklarımızdan kurtulmaya mı çalışıyoruz? Oysa ki benzer durumlarda daha az zarar gören toplumlar ve yönetim şekilleri örnekleri varken. Sorunun derinliklerine inince karşımıza çıkan en önemli bulgu eğitim. Yani içselleşmemiş, eyleme ve davranışa dönüşmemiş eğitim.
#Konuk Yazar