MEB Personel Genel Müdürlüğünün internet sitesinden, bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik başvurularıyla ilgili takvim geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı. Ücretli öğretmenlik atama sonuçları MEB tarafından yapılan açıklamayla birlikte açıklandı. İşte sonuç sorgulama sayfası.
#2018 Ücretli ÖğretmenlikERG, Eğitim İzleme Raporu 2019’un 4'üncü dosyası ‘Öğretmenler’i yayımladı. Raporda, MEBBİS verilerine göre net öğretmen ihtiyacının 92 bin 165 olduğu belirtildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı verilere göre Türkiye’de öğretmen sayısı 1 milyon 77 bin 307.
#GazetehaberleriTED'in düşünce kuruluşu TEDMEM, 2018 Eğitim Değerlendirme Raporu'nu açıkladı. MEB'in eğitim ve öğretim desteklerini kademeli olarak kaldırarak, bu destekleri dezavantajlı durumdaki okulların nicel ve nitel gelişimine yönlendirme kararının olumlu olduğu vurgulanan raporda, 97 bin öğretmen açığının dört yılda kapatılabileceği belirtildi.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Bakan Danışmanı Okan Çoban’ın da yer aldığı görüşmede; sözleşmeli öğretmenlerin problemleri, il içi özür grubu mağdurlarının talepleri, Şubat’ta 40 bin ek öğretmen ataması, mülakatın her düzeyde kaldırılması, mesleki eğitimin sorunları, zorunlu hizmet bölgesinde çalışanlara teşvik verilmesi gibi eğitim çalışanlarının muhatap olduğu birçok konu konuşuldu.
#Ziya SelçukMEB'e bağlı resmi okullarda görev yapan ücretli öğretmenler arasından yapılacak sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular 26 Eylül’de sona erecek. 5 bin atamanın ardından boş kalan 2 bin 858 kontenjan için yeniden başvuru alınacak. Başvuruları onaylananlar sözlü sınava girecek. Atama sonuçlarının 30 Ekim’de açıklanacak.
#Sözleşmeli ÖğretmenMilli Eğitim Bakanlığı’nın ücretli öğretmenler arasından alacağı 5 bin sözleşmeli öğretmenin ataması için süreç devam ediyor. Binlerce adaylar, kısa bir süre önce ücretli öğretmenlik atama tercihlerinde bulundu. Şimdi ise gözler sonuçlarda. Peki, ücretli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak?
#Ücretli Öğretmenlik Atama SonuçlarıÜcretli öğretmenlik mülakat sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Adaylar, MEB sonuç sorgulama sayfasından bireysel sonuçlarını görüntüleyebilecek. İşte, Ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları sorgulama sayfası.
#Ücretli Öğretmenlik Mülakat Sonuçarı2018 özür grubu atamaları sonuçlarının açıklanması ardından gözler ücretli öğretmenlik mülakat sonuçlarına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018 iş takvimine göre, ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları da 17 Ağustos Cuma günü yani bugün erişime açılacak. Peki, son durum ne? Ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı?
#Ücretli Öğretmenlik Mülakat SonuçlarıBinlerce öğretmen adayının başvuruda bulunduğu 2018 ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları için geri sayım başladı. 5 bin ücretli öğretmenin ataması için yapılan sözlü mülakatlar, 11- 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Sonuçların açıklanması ardından atama tercihleri için süreç başlayacak. Peki, ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?
#Ücretli Öğretmenlik Mülakat SonuçlarıMEB tarafından 20 bin öğretmen ataması bilgisayar kurası ile gerçekleştirildi. Saat 13.00'te açıklanacağı duyurulan sözleşmeli öğretmen atama sonuçları, beklenenden önce erişime açıldı. Atama öncesinde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk açıklama yaptı. İşte, 20 bin öğretmenin görev yerini öğrendiği sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ve atamaların yoğunlukla yapıldığı bölgeler hakkında detaylar
#AtamaEğitim gündemi ile ilgili açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tam gün eğitime geçiş konusunda, “İstanbul’da biraz zorlanacağız. Özel bir seferberliğin başlatılması lazım. İnanıyorum ki, Türkiye eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime son verecek” dedi. Bakan Yılmaz, "21’inci yüzyılın dili kodlama.Öğrencilere bilgisayar dağıtımını 5 ve 9’uncu sınıflardan başlatacağız" diye konuştu. LGS sorularının zor olduğuna yönelik eleştirilere de, "1 milyon öğrencinin 300 bini tam 500 puan alsaydı, nasıl yerleştireceksiniz? Bu sınavın amacı haksızlık yapmadan, adaletten ayrılmadan sıralamak öğrencileri" değerlendirmesini yaptı.
#Milli Eğitim Bakanlığı2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte eğitim sendikaları dönem değerlendirmelerini yayınladı. Değişen sınav sistemleri, artan özel okul sayıları, öğretmenlere getirilen performans değerlendirme sistemi sendikaların gündeminde olan konulardan bazıları. Sendikaların ortak talebi ise sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi.
#EğitimTBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Torba Tasarı’nın 9 maddesi daha kabul edildi. Böylece 5 bin ücretli öğretmen alımı kesinleşti. Buna göre ücretli öğretmenlik yapanlardan 540 gün sigorta primi ödenen, öğretmenlik şartlarını taşıyan ve KPSS’den belirlenen taban puanı alanlar üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakata girebilecek. Yeterli puanı alanlar ise sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek. Ancak bazı adaylar yıllardır KPSS’ye çalıştıklarını belirterek bu karara tepki gösterdi.
#AtamaTürkiye’de eğitim kurumlarında yaklaşık 1 milyon öğretmen çalışıyor. İstihdam edilen öğretmenlerin 124 bini özel okullarda çalışıyor. Özel okulların her yıl yeni yatırımlar yaparak kampüs sayılarını arttırması öğretmenlerin sayısını da yükseltiyor. Gelecek eğitim döneminde özel okullarda 10 bin civarında daha öğretmenin istihdam edilmesi planlanıyor. Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da şubatta 25 bin öğretmen atanacağını açıkladı.
#ÖĞRETMEN