Yazılı metinlerde anlamı kuvvetlendirmek ve kolay anlaşılmasını sağlamak için belirli noktalama işaretleri kullanılıyor. Bu noktalama işaretlerinin her birinin ayrı görevi bulunuyor. Bu noktalama işaretlerini ve görevlerini öğrenip, yazıda doğru şekilde kullanabilirsiniz.
#2. Sınıf Türkçe Noktalama İşaretleri Konu AnlatımıMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü iki oturumda yapıldı. İyi bir lisede eğitim almak isteyen adaylar, geçen seneden farklı olarak yıl boyunca öğretilen tüm ünitelerden sorumlu olarak sınava girdi. Sınavın, MEB’in yayımladığı örnek sorular ve çalışma kitabı sorularıyla genel anlamda uyumlu olduğunu belirten uzmanlar soruları derslere göre yorumladı.
#Uzmanlar LGS Sorularını YorumladıNoktalama işaretleri cümlelerde, rakamlarda ve sözlerde kullanılır. Nokta, iki nokta ve virgül gibi işaretlerin birden fazla görevi vardır. Noktalama işaretlerini yanlış kullanmak, cümlelerin anlamını bozabilir. 4. sınıflar için noktalama işaretleri 1 ve 2 konularını örnek cümlelerle anlattık.
#4. Sınıf Türkçe Noktalama İşaretleri 1 Ve 2 Konu AnlatımıYKS'nin ilk oturumu olan TYT'de adaylara toplam 120 soru yöneltildi ve 165 dakika süre verildi. Sınav sonrasında bazı adaylar Türkçe sorularının uzun olduğunu, bazıları ise matematikte zorlandıklarını söyleseler de genel görüş soruların kolay olduğu doğrultusundaydı. Peki eğitim uzmanları ne diyor. TYT'de sorulan 120 soruyu inceleyen eğitim uzmanlarının değerlendirmeleri şöyle:
#YksYKS’nin ilk oturumu olan TYT’yi eğitim kurumlarının uzmanları yorumladı: Türkçe’de benzer şıklara sahip birçok soru dikkat çekerken, matematikte yorum becerileri sorgulandı. Fen ve sosyal bilimler testleri ise ortalama bir aday için yapılabilir düzeyde.
#YKSBir milyonu aşkın öğrencinin katıldığı LGS’de çıkan soruları, uzmanlar yorumladı. Eğitimcilere göre, sözel bölümde öğrencilerin rahatlıkla yapabildiği sorular yer aldı. Ancak çok kolay kabul edilen Türkçe’de çeldirici sorular vardı. Matematikte işlem yoğunluğu fazla olan PISA’dakine benzer sorular soruldu. Öğrenciler matematik sorularında zorlandı.
#LGS