İZMİR’in Kadifekale Semti’ndeki Hava Şehitliği’nde, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Lise öğrencisi Eda Dalgın’ın şehitler için okuduğu şiir, şehit yakınlarının duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Dualarla anılan şehitlerin kabirlerine, karanfil bırakıldı.
#İzmirÇanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü, yurt genelinde törenlerle kutlandı. İzmir'de gerçekleştirilen törende adı öğrenilemeyen bir kadın, Vali Toprak'a, "Neden konuşmanızda bir kez olsun Mustafa Kemal Atatürk'ün adını geçirmediniz. Rica ediyorum" diye tepki gösterdi.
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yılı etkinlikleri kapsamında Tokat Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile birlikte Tokatlı pilotlar grubu ortak çalışma düzenledi. Çalışma kapsamında 6 kişi Gıj Gıj Dağı'na çıkarak buradan peş peşe yamaç paraşütüyle uçuş gerçekleştirdi. Havada Türk bayrağı açan paraşütçülerden stada ilk iniş yapanlar büyük alkış topladı. Fakat havada diğer arkadaşları ile birlikte yan yana iniş yapan İsmail Araz arkadaşına havada yol verdiği sırada paraşütü maraton direğinde bulunan bayrak direğine takıldı. Paraşütün direğe takılması ardından reklam billboardlarına düşen paraşütçü kendi imkanları ile birlikte bulunduğu yerden çıktı. 2 yıldan bu yana paraşütle uçuş gerçekleştirdiğini söyleyen Araz, İki arkadaş aynı zamanda iniyorduk. 'Birbirimize yol verelim' derken ben direği görmedim. Direğin yanından geçtim, kanadın köşesi direğe takılmış. Herhangi bir şeyim yok dedi. Mustafa TURAPOĞLU Tokat- DHA
#ÇanakkaleKonya'da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü töreninde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, “Baba demek istediğinde beni ara” dediği şehit kızı Gülnisa okul dönüşü Bakan Davutoğlu ile telefonla görüştü.Gülnisa Alkış, kendisini ve ailesini soran manevi babası Bakan Davutoğlu'nun Ankara'daki evine davet ettiğini söyledi.