Kütahya'da şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kütahyada şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 13:05

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - Şehit aileleri ve gaziler Kütahya Valiliğinin ev sahipliğinde yemekte buluştu.

“18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü” sebebiyle İl Özel İdaresinde verilen yemeğe Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, DPÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kaan Erarslan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 101 yıl önce oynanan oyunların yeniden sahneye sürüldüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Büyük bir milletin evlatları, büyük bir ecdadın torunlarıyız. Biz büyük bir aileyiz. 101 yıl önce ecdadımız Çanakkale’de büyük bir destan yazdı. Ülkenin topraklarına namahrem eli değmesin, gayrimüslim ayaklar basmasın, bayrak inmesin diye 250 bin şehit verdik. 101 yıl önce oynanan oyunlarla bugün de karşı karşıyız. Tarih tekerrürden ibarettir. Bizim tarihten ders alıp tarihe takılı kalmayıp kendimize, istikametimize yön vermemiz gerekiyor. Çanakkale’den giremeyen emperyalizm güçleri bugün başka noktalardan girip kardeşliğimizi bozmak için ellerinden geleni yapıyor."

Haberin Devamı

Yılmaz, konuşmasının ardından şehit aileleri ile tek tek ilgilenerek onlarla sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!