Korona vakalarının yeniden yükselişe geçtiği Almanya’da hafta sonu 20 bin gösterici maskesiz ve sosyal mesafesiz yürüdü. Göstericiler maske, sosyal mesafe gibi korona hijyen kurallarının kaldırılmasını talep ederken, siyasi yetkililer göstericileri sorumsuzlukla eleştirdi.
#Salgının Sonu-Özgürlük GünüAlmanya’da sürücüsüz otomobillerin kullanacağı ilk ‘akıllı yol’u, Prof. Dr. Şahin Albayrak ile ekibi yapacak. Albayrak ve sekiz kişilik ekibi, Almanya’nın en karmaşık trafiğine sahip Berlin’deki Protokol Bulvarı’nı sürücüsüz araçlar için dijital yola dönüştürecek.
#Prof. Dr. Şahin AlbayrakKoronavirüs salgını toplumsal yaşamda hızlı bir dönüşüme neden olurken, sanal ve dijital uygulamalara geçişi de hızlandırdı. Salgınla yeniden şekillenen dünyada verilerin paylaşımında yaşanan artışlar, yapay zekâda atılım yapılmasına ve bu teknolojinin sağlık yönetiminden güvenliğe kadar pek çok alanda günlük yaşamda daha da etkili olmasına yol açtı.
#Koronavirüs SalgınıBerlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak’ın yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı ‘Akıllı Yol’un ilk etabı tamamlandı. Berlin’de ‘Protokol Bulvarı’ olarak da bilinen ve 3.6 kilometre uzunluğundaki 17’nci Juni Caddesi’nde dijitalleşme sonrası otonom otomobillerin ilk test sürüşleri başarıyla gerçekleşti.
#Şahin Albayrak